Menü Kapat

SOKAK DOSTLARININ HEM ANASI HEM BABASI

Türkiye’de sokak hayvanları için 2023 yılıyla birlikte çip takılması gibi yeni kararlar uygulamaya girerken özellikle sahipsiz kediler için sıkıntılı günler de başlıyor.

Evcil hayvanlar ya da sokak dostlarının yaşamını sürdürmesi, hayvan sevgisini yüreğinde yaşatanların onlarla ilgilenmesi şehrin birçok yerinde görülürken Simav’ın Atatürk Caddesi Mescit karşısındaki ‘Kara Vicdanlı’ çay ocağı işletmecisi İsmail Sağlam her gün 15-20 kedinin sabah akşam karnını doyurarak onların hem anası hem de babası oldu.

Sabahları saat 8.00 gibi çay ocağının dışına sıra olan ve çay-kahve ustası İsmail Sağlam’ın (66) verdiği yiyeceklerle karnını doyuran birbirinden sevimli kediler, akşamüzeri de saat 18.00 gibi yine aynı saatte toplanarak dostları Sağlam’ın dağıttığı yiyeceklerle karınlarını doyuruyorlar.

Sokak kedilerini aç bırakmama konusunda gazetemize konuşan İsmail Sağlam, “Kişisel olarak kedileri çok seviyorum. Onların soğuk havalarda ısınacak yer aramaları, aç kalarak yiyecek peşinde koşmaları beni üzüyor. Ama kedilerin rahatlıkla yiyebileceği yiyecekleri günde 2 kez onlara sunmak ise beni sevindiriyor. Yemek saatlerinde beni ve kedileri üzen tek şey ise aynı saatlerde gelen sokak köpekleri. Onların kedilere sunduğum yiyecekleri kapmaları en çok kedileri de üzüyor” dedi.