Menü Kapat

STSO BAŞKANINDAN LGS’DE TERCİH YAPACAKLARA “MESLEK LİSELERİNİ SEÇİN ÇAĞRISI”

Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Mesleki Eğitim Kurulu Üyesi, Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Proje Okulu’nun Yürütme Kurulu Başkanı iş insanı Şeref Kazcıoğlu, gazetemize mesleki eğitim konusunda özel açıklamada bulundu.

Haber başlığımızdan da anlaşılacağı gibi, Ortaokulların son sınıflarından mezun olarak LGS’ye giren ve liselere yönelik tercihlerde bulunacak mesleki eğitim adaylarına seslenen Kütahya’nın Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, “Geleceğinizi bugünden kazanmanın en kesin yolu bir meslek sahibi olmaktan geçer. Bunun yolu da Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Proje Okulu’dur” dedi.

Son yıllarda eğitim sisteminde yaşanan değişikliklerin bazı yönlerden yararlı olması yanı sıra mesleki eğitim alma, sanayi ve üretim sektörünün kalifiyeli teknik eleman edinmesine ters düştüğünü ifade eden Kazcıoğlu, “Dikkat edecek olursak bir usta baba bile çocuğunu doğrudan çırak olarak yanında çalıştıramadığı, sanayi sektöründe artık ustaların anahtar takımlarını kendilerinin topladığı bir dönem yaşadık. Şimdi çok şükür, meslek liseleri onurlu yükselişini sürdürürken mesleki eğitim merkezleri de eskisinden daha tecrübeli ve bilgili çıraklar, kalfalar, ustalar hatta lise mezunları yetiştiriyor” ifadesinde bulundu.

Türkiye’de herkesin; öğretmen, doktor, mühendis, mimar olamayacağına da dikkat çeken Kazcıoğlu, “Bugün ülkemizde üniversiteli işsiz sayısında önemli bir artış yaşanıyorsa bunun en önemli nedeninin her lise mezunu gencin birkaç meslek dalına odaklanmasından, ülkemizde çok fazla öğretmenliğe yönelik fakültelerin bulunmasından kaynaklandığına inanıyorum. Bu açıdan önce ülkemizin ihtiyacı olan ön lisans, lisans ve yüksek lisans alanları ve aday sayıları belirlenmeli ve eğitim, iş dünyası, sağlık gibi önemli alanlarda mezuniyetle birlikte iş garantisi sunulmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.