Menü Kapat

TEKLİF ANKARA’DAN GELDİ.. BAŞKAN BİÇER, MECLİS YOLUNDA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılmasına onay verdiği Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimi yürürlüğe girerken Simav’da AK Parti aday adayının kim olacağı merakı da sona erdi.

14 Mayıs seçimleri için Simav’da olduğu gibi il merkezi ve Tavşanlı, Gediz, Emet, Hisarcık gibi ilçelerde ve Kütahyalıların yakından tanıdığı bazı bürokratların Milletvekilliği Aday Adaylığı için en çok AK Parti’yi tercih ettiği görülürken bu cephede Simav için tahmin edilen beklentiye AK Parti Genel Merkezi son noktayı koydu. Geçtiğimiz haf-ta Çarşamba günü AK Parti Genel Merkezi tarafından Ankara’ya davet edilen Simav Belediye Başkanı Adil Biçer ve AK Parti Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat, yapılan görüşmeler sonucunda Ankara’dan mutlu ayrıldı. Başkan Biçer’in 14 Mayıs Seçimleri için görevinden istifa etmesi ve Millet-vekili Aday Adaylığı için başvuru yapması istenmesinin ardından da başkan Biçer, bu konuda ilk duyurusunu gazetemizden sonra sosyal medya hesabından Simav halkıyla paylaştı.

AK PARTİ’DE ADAY ADAYI SAYISI ARTABİLİR..

Her seçimde olduğu gibi Kütahya Milletvekili Adaylığı konusunda bu seçim için de en çok başvurunun AK Parti’de olduğu görülüyor. Bunların kimisi gerçekten Milletvekilliği seçilme ümidi taşıyan isimler olarak görülse de kimisi de önceki seçimlerde olduğu gibi kartvizit için ortaya çıktıkları, başka hesaplar peşinde oldukları iddia ediliyor. AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay Perşembe akşamı yaptığı açıklamada; 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için partilerine şimdiye kadar 25 dolayında aday adayının başvuruda bulunduğunu bildirirken bu aday adayları arasında tüm Kütahya halkının yakından tanıdığı Kütahya eski valisi Şerif Yılmaz’ın Simav Belediye Başkanı Adil Biçer’in, MÜSİAD eski başkanı İsmail Tosun’un ve Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay’ın bulunduğunu bildirdi.

UMUTLA GİTTİ ŞEN GELDİ..

Ankara dönüşü Milletvekili Aday Adaylığı konusunda Belediye Başkanı Adil Biçer ilk açıklamasını gazetemize yaparken; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Genel Merkezimizin oluruyla 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi Aday Adaylığı için 4 yıldır büyük bir onur ve gururla, severek yapmakta olduğum Simav Belediye Başkanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyen Biçer, umutla gittiği başkentten Simav adına şen döndüğünü ifade etti.

EKİP ÇALIŞMASIYLA BAŞARDIM..

Belediye Meclis Üyeliği, AK Parti İlçe Başkanlığı, Simav Belediye Başkanlığı gibi görevlere partisinin direktifleri doğrultusunda aday olup seçilerek bu görevleri halk ve Simav adına layıkıyla yapma gayretinde olduğunu, 4 yıldır belediye başkanı olarak hizmet verdiği Simav’ı her sabah bir adım daha ileri götürme gayretinde olduğunu, tüm bunları yaparken gerek partide gerekse belediyede ekip çalışmasıyla doğruyu ve gerekeni yapmaya çalıştığını kaydeden başkan Biçer, “Allah nasip ederse bu kez milletvekili olarak Simav’a ve tüm Kütahya halkına hizmet etmek istiyorum” dedi.

3 DÖNEMDİR MİLLETVEKİLİMİZ YOKTU..

Kütahya’nın 5 milletvekili kontenjanı olduğunu hatırlatarak sözlerini sürdüren Biçer, “Bilindiği gibi bu 5 milletvekili kontenjanı sıralaması ilçelere dağıtılmakta ve seçimlere girilmektedir. Son 3 seçimdir ne yazık ki iktidar partisinden seçilen milletvekilleri arasında Simav kökenli milletvekili bulunmamaktadır. Ya da bir başka deyişle Simav Depremini yaşadığımız 2011 depreminden bu yana Simav halkının iktidar partisin-den Simav kökenli milletvekili olmamıştır. Nasip olursa halkımızın desteği, partimizin teveccühü ile inşallah bu gerçekleşecektir” diyerek sözlerini tamamladı.