Menü Kapat

Televizyondaki rakamları unutun: Gram altındaki gerçek rakam kuyumcudan geldi

Son günlerde dolardan aldığı destekle birlikte 1700’lü seviyeleri çoktan geride bırakan gram altın için Kütahya Simavlı kuyumcularından ilk yorum geldi. Tarım, hayvancılık ve meyvecilik alanında adeta hasat döneminin yaşandığı, Avrupa ülkelerindeki Türk gurbetçilerin tatile geldiği şu günlerde Simavlı kuyumcuların adeta yüzü gülüyor. 10’dan fazla kuyumcu ya da sarrafın hizmet verdiği Simav’daki esnaflardan birisi olan Çınar Kuyumculuktan Bayram Yılmaz, Simav’daki meslektaşlarının hallerinden memnun olduğunu dile getirerek adeta altın çağlarını yaşadıklarını iddia etti.

ALTIN, EN GÜVENİLİR LİMAN..

Hasat, gurbetçi gelişi ve düğün sezonunun tam ortasında olunduğunu hatırlatan kuyumcu Bayram Yılmaz, “Altın çağımızı yaşarken hem alırken hem de satarken kazanan tek mesleğin temsilcileriyiz. Ama en çok altın satışlarını yaşıyoruz. Çünkü halkımız altını en güvenilir tasarruf aracı görüyor. Bir başka deyişle altın en güvenilir liman olmayı sürdürüyor. Özellikle kiraz ve vişne üreticilerinin çoğu, ürünlerinin satışından elde ettiği parayı altına çevirirken en çok tercih ettiği de kulplu Cumhuriyet atını” dedi.

Ülkenin her yerinde olduğu gibi Simav’da da hasat dönemini, okulların tatil sürecini düğün sezonu olarak adlandırdıklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, “Bu günlerde Simav merkez, köy ve beldelerinde adeta düğün fırtınası esiyor. Düğün yapanlar da, takı yapacaklar da hediyelik altın başta olmak üzere bilezik ve kulpu Cumhuriyet altınına ilgi gösteriyor. Altın fiyatlarının sürekli yükselişi ise bizleri hiç etkilemiyor. Alan da var, satan da. İçinde bulunduğumuz Temmuz başında 1 gram altın 1600 TL’den satışı yapılırken 20 Temmuz itibariyle bugün 1 gram altının sabah fiyatı 1755 TL oldu” diye konuştu.

DOLARI DEĞERLİ KILAN FİYATINDA ARTIŞ BEKLENTİSİ..

Simav’da döviz alım ve satım işlerini büroların değil de sarraf ve kuyumcuların yaptığını hatırlatarak döviz piyasasından da söz eden Bayram Yılmaz, “Dünyanın her ülkesinde hâkimiyetini sürdüren Amerikan Dolarının piyasada alım ve satım durgunluğu yaşanıyor. Bunun nedeni de Doların fiyatının artması yönündeki küresel beklenti. Durum böyle olunca Doları olanlar mecbur kalmadıkça satmıyor, alacaklar da piyasada fazla dolar olmadığı için alamıyor. Ayrıca gurbetçilerin tatil için gelişi de Simav’da da görüldüğü gibi Euro piyasasını hareketlendirdi. Satan da var, alan da“ diyerek sözlerini tamamladı.