Menü Kapat

TERMAL VE SAĞLIK TURİZM İÇİN EL SIKIŞTILAR

Tekstil, konut ve gıda sektöründe yatırımlar yapan Çinli bir firmayla Kütahya ilçelerinden Simav’ın yatırımcı genç iş insanlarından Nurullah Özyurt, ortaklaşa planlanan termal yatırımlar için ön anlaşma yaparak el sıkıştı.

Simav’ın termal turizm alanlarından Eynal Kaplıcalarında ortak bir marka altında yapılmasını planladıkları termal sağlık turizmi için bir araya gelen Çinli firma yetkilileri ve Nurullah Özyurt Eynal Kaplıcalarına kısa bir süre içerisinde Otel ve Sağlık Turizmi alanlarında inşaata başlayacaklarını açıkladı.

Yapılacak tesislere konaklayacak misafir kitlesinin Avrupa ve Uzak Doğu’dan olacağını belirten yatırımcılar, gerçekleşecek konaklamaların termal sağlık tedavilerini kapsayacağından uzun süreli olabileceğinden de söz ettiler. Bunun için bir araya geldiklerini ve Eynal Kaplıcalarına yatırım yapmak istediklerini belirten Çin’li firma temsilcileri, bölgeye hakim birisi olan Nurullah Özyurt’la birlikte bölgedeki arazileri gezdikten sonra yatırım yapmak için yeşillik bir doğaya sahip olan Simav’ın bu alanda çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirttiler.

Önümüzdeki zaman içerisinde planlanan termal turizm yatırımlarına başlanacağını belirten firma yetkilileri aynı zamanda turizm yatırımından sonra da başka sektörlerde de yatırım yapmak istediklerini söylediler.

Simav’ın yatırımcı iş insanı Nurullah Özyurt ise Eynal Kaplıcaları için uzun bir süredir beklenen yatırımcı eksikliğini bir şekilde gidermenin peşinde olduklarını ifade ederek, “Eynal’a yatırım alanında talihsizliği artık yeneceğimize inanıyorum. Eynal Kaplıcalarının artık dünyaya açılma zamanı geldi. Yaklaşık 4 yıldır Eynal Kaplıcalarına arazi ve hafriyat çalışması sürdürüyorum. Artık çalışmalarımızın yatırıma dönüşmesi ve bunlarla ilgili inşaatların başlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.