Menü Kapat

HARABEYE DÖNEN AKSAZ İLKOKUL BİNASI YIKILMALI

Büyük kentlere iş ve aş için devam eden göçler nedeniyle en büyük kan kaybı köy ve beldelerdeki eğitim kurumlarında yaşanırken, taşımalı eğitim sistemiyle okullardaki yetersiz öğrenci sayılarına çözüm bulunması boşalan okulları atıl duruma düşürdü.

Daha 10-15 yıl önce Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez, köy ve beldelerde 12 bin dolayında öğrenci varken günümüzde bu rakamın 8 bin 500 dolayına düşmesi boş okulların sayısını artırmakla birlikte bu okulların korunmasını da gündeme taşıdı. Bu konuda son örnek ise Simav’a 22 kilometre uzakta bulunan Aksaz Köyündeki boşaltılan Aksaz İlkokulu binası oldu.

Edinilen bilgilere göre 1975 yılında inşasına başlanan 1977-78 döneminde de ilk kez eğitim ve öğretime açılan Aksaz İlkokulu zaman içinde Aksaz’da öğrenci azlığı ve mevzuatların uygulanması nedeniyle öğrenciler önce Hisarbey Köyüne, günümüzde de Beyceköy’e taşındı.

YA PARK ALANI YA DA KÜLTÜR EVİ OLMALI..

Boşaltılan Aksaz İlkokulunun da kullanılmadığı için zaman içinde camların kırıldığı, kapıların açık olmasından dolayı da harabeye dönen okul binasının son olarak nedeni bilinmeyen yangınla daha da kötüleştiğini bildiren Aksazlı sakinler, binanın bu haliyle tehlike içerdiğini, yakınında bulunan çocuk parkı nedeniyle bu harabeye dönen binanın yıkılarak park alanına ek ya da yerine bir kültür evi yapılmasının uygun olacağı ifade edildi.