Menü Kapat

TÜM SİMAV HALKINA HİZMET SUNACAĞIZ

AK Parti Adayı Ecz. Ahmet Kulat, Simav Belediye Başkanı seçildiğinde parti rozetini bir tarafa bırakıp, şucu-bucu dedirtmeden tüm Simav halkına hizmet sunacağını açıkladı.

AK Parti İlçe Başkanı Orhan Akboğa ile birlikte Simav’ın Sesi gazetesini ziyarette bulunan AK Parti’nin Simav Belediye Başkan Adayı Ecz. Ahmet Kulat, kurumsallaşmış bir siyasi partinin ilçe başkanlığı olarak seçimlere hazırlandıklarını ve geçtiğimiz Cuma gününden itibaren partili partisiz herkesi ziyaretlere başladıklarını bildirdi.

2014’DEN BU YANA KESİNTİSİZ SİYASİ HAYATTAYIM

Simav’ın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yalçın, gazetenin editörü Mustafa Arıgümüş, gazete istihbarat şefi Şerif Erel ve Kütahya’nın Sesi temsilcisi gazeteci İsmail Yalçın ile görüşen başkan adayı Kulat, AK Parti Simav İlçe Başkanlığında 2014’de resmen başladığı görevinde 5 yıl boyunca ilçe başkanı olarak görev aldığını, önce yerel seçimlerde ardından da Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılmanın onurunu yaşadığını hatırlattı. 2014 yılından bu yana kesintisiz olarak ilçeye siyasi kimlikle hizmet vermenin en büyük avantajının Simav’ı köy ve beldeleri hatta insanlarıyla birlikte tanımak olduğunu belirtti.

ESKİ BAŞKANLARI ZİYARET VE FİKİRLERİNİ ALMAK

Simav Belediye Başkan Adayı Kulat, “ Seçim çalışmalarıma ilk etapta ilçe merkezindeki 15 okulumuzu ve bu ilçede belediye başkanlığı yapmış, AK Parti İlçe başkanı olarak hizmet vermiş değerli büyüklerimizi tek tek ziyaretle başladım. Belediye eski başkanlarımıza yaptığımız ziyaretlerde onların gözüyle Simav’a yapılması gerekenleri, isteklerini, ‘siz olsaydınız ne yapardınız’ gibi sorularımın yönelterek cevaplar topluyorum, geçmişte verdikleri hizmetlerden dolayı halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

KURUMSAL BİR PARTİNİN KURUMSAL BİR İLÇE BAŞKANLIĞIYIZ

AK Parti Simav İlçe Başkanlığının diğer AK Parti teşkilatları gibi kurumsal bir partinin kurumsal bir teşkilatı olduğuna dikkat çeken Kulat, “Her siyasi partinin kendine özgü çalışma organları olduğu gibi bizim de kurumsal bir parti olmamız nedeniyle birçok kurullarımız var. Buna bağlı olarak kurullarımızda meslek kotaları olduğu gibi görev alacak partililerimiz için kadın, erkek sayılarında şartlar var. Bu nedenle Belediye Meclisi Üye Adaylarımızı da bu kıstaslar çerçevesinde belirleyip hemen açıklayacağız.“ ifadesinde bulundu.

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI

Bir belediye başkanı seçildiğinde belediye başkanı olarak yapacağı görevlere ilişkin kanunda gerekli açıklamanın yapıldığını ama buna rağmen belediye başkanının görevlerinin saymakla bitmeyeceğini anlatan Kulat, “Ben bu şehre Şehrül-Emin olmak, şehri ve içinde yaşayanları emanet kabul edip, emanetlere ihanet etmeden gecemi gündüzüme katarak hizmet vermek, Simav’ın güvenilen idarecisi olmak istiyorum. Gece olduğunda mutlu bir şekilde uykusuna dalan kişilerin sevincini yaşarken, karnı aç yatağa giren insanların olmaması, onların vebal ve sorumluluğunu taşımamak için Simav Belediyesi olarak tüm çabaları sarf etmek istiyorum” ifadesinde bulundu.

AFETE HAZIR ŞEHİR

Nasip olur da Simav Belediye Başkanı seçildiğinde öncelikli hizmet ve programları hakkında da bilgi veren Kulat, “Öncelikle Simav’ın afet mastır planını hazırlayıp 2 adımda gerçekleştirilecek ‘Afete Hazır Şehir’ planını hayata geçirip bunu da 3-5 ay içinde gerçekleştirmek istiyoruz. Günümüz sanayi sitesinin bulunduğu alanda kentsel dönüşüm uygulamasına geçip çocuklardan gençlere, yaşlılardan şehrimizi gezmeye gelen konuklara kadar herkesin yararlanacağı bir park, içinde de yeşil alanlar, konut siteleri bulunan bir dev yatırım projelendireceğiz. Simav Belediyesi olarak şehrimizin istihdam ve kalkınması için her alanda taşın altına elimizi koyarken, şehircilik anlamında sürdürülen yatırımları katlayarak çoğaltacağız. Tabakhane, Atatürk ( Uşak) ve Barbaros Caddelerinde prestij cadde uygulamalarımızı sürdüreceğiz. Sözde değil özde bir sosyal belediyecilik örneğini oluştururken sürdürülebilir modern şehircilik uygulamalarımızı dijital belediyecilik hizmetlerimizle pekiştireceğiz” dedi.

KATLI OTOPAR, EYNAL’A OTEL, ÖĞRETİM YARDIMI, SÜRDÜRÜLEBİLİR BELEDİYECİLİK

Simav’ın kronik sorun ve ihtiyaçlarından birisi haline gelen otopark yetersizliğinin giderilmesi, güvenli yaya ve araç trafiğinin sağlanması için şehre katlı otopark kazandıracaklarını da sözlerine ekleyen Kulat, “Eynal Kaplıcalarına mutlaka termal turizme yönelik bir otel yapımını sağlarken sosyal belediyecilik anlamında hazırladığımız bir dizi projemizi onlardan birisi olan dez avantajlı ve ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere sahip çıkarak, özellikle üniversitelerde okuyan dar gelirli ailelerin 100 çocuğuna da eğitim ve öğretim yardımlarında bulunarak başlayacağız. Kısacası önümüzdeki haftalarda halkımıza açıklamayacağımız hizmet programımızla Simav’da sürdürülebilir bir belediyecilik uygulamasına geçmek istiyoruz. Tüm bunlar için sadece bir tek şeye ihtiyacımız var; o da değerli haklımızın desteğidir” diyerek sözlerini tamamladı.