Menü Kapat

‘TÜRKİYE YÜZYILI’ SİMAV’IN GELİŞİM FAKTÖRÜ OLACAKTIR

AK Parti Kütahya Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyelerinden Av. Adil Biçer, gazetemize gerçekleştirdiği ziyaretinde; Simav, Kütahya ve Ankara değerlendirmelerinden birisini daha gerçekleştirerek Simav’ın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arıgümüş’ün sorularını yanıtladı, sağlıktan karayolu yapımına, Organize Sera Bölgesinden Ortak Sanayi Bölgesi Projesine ve Türkiye Yüzyılı’na varıncaya kadar bir dizi açıklamada bulundu.

AK Parti Kütahya’nın birinci sıra milletvekili Av. Adil Biçer, Meclis’in Bütçe Maratonu’nun sonunda girdiği tatilin son gününde Simav’ın Sesi Gazetesine ziyarette bulundu. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Mehmet Faruk Yalçın, Editörü Mustafa Arıgümüş ve İstihbarat Şefi Şerif Erel’e kısa bir süre önce geride kalan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili kutlamada bulunarak, “Simav’ın Sesi Gazetesi ve çalışanları; Simav’ımız, halkımız için önemli bir değer. Birçok yerel gazeteden Simav’da sadece o kaldı. Her zaman önemsediğim ve değer verdiğim Simav’ın Sesi, tek olması yanı sıra Simav’ın dışa açılan penceresidir. 1961 yılından bu yana yayın hayatını sürdürmeye devam ettiğini de dikkate alırsak, böylesine köklü bir yayın organına herkesin sahip çıkması kadar doğal bir davranış göremiyorum” dedi.

Açıklamalarına TBMM’sinin 16 Ocak 2024 (geçtiğimiz Salı)  ‘Terör Gündemi’ ile açılarak Dışişleri Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının yaşanan son terör ve şehitler konusunda Meclis üyelerini bilgilendireceğini belirten Biçer, “Bir kez daha son şehitlerimizle birlikte vatan için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Devletimiz bu terör belasını bitirecek ve teröristleri besleyen destekçi ülkelere rağmen kararlılığını her daim sürdürecektir” dedi.

KURUMSALLAŞMIŞ PARTİYİZ..

AK Parti’nin kurumsallaşmış bir parti olarak sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda Avrupa ve diğer dünya ülkeleri içinde en büyük STK olduğuna vurgu yaparak 31 Mart Yerel Seçimlerinin en büyük partisi de olduğuna dikkat çeken Biçer, “Simav’da da görüldüğü ve yaşandığı gibi diğer tüm partiler kendini AK Parti’nin açıkladığı belediye başkan adaylarına göre adayını belirlemeye çalışmakta, açıklayacağı başkan adaylarına göre adaylarını açıklamayı bekletmektedir. Simav’da da görüldüğü gibi herkes AK Parti’nin Simav Belediye Başkanı Adayının açıklamasını beklemektedir. Ama bilinmelidir ki; AK Partimiz kurumsal bir parti olarak büyükşehir, il, ilçe hatta belde belediye başkanı adaylarını, belediye ve il genel meclisi üye adaylarını kurumsallaşmanın getirdiği, parti tüzüğümüzün gerekleri ve Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimine uygun bir şekilde açıklayacak ve yoluna devam edecektir. Partimiz için belediye başkanı adayının adı değil, AK Parti Genel Merkezimizin Belediye Başkanı Adayı görevini vereceği isim önemlidir. Bununla ilgili kanuni süreçte son gün, 19 Şubat 2024’dür.” ifadesinde bulundu.

BİZLER KÜTAHYA MİLLETVEKİLLERİYİZ..

Milletvekili seçimlerinde her ortamda;“Seçilecek her AK Partili vekil doğduğu ilçenin değil Kütahya ve tüm ilçelerin milletvekili olacak” sözlerini hatırlatarak; “Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir olarak bizler Kütahya Milletvekili görevimizle merkez ilçe dahil 13 ilçemizin ve vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Bu zamana kadar tüm Kütahya için 28 Mayıstan bu yana 70’in üzerinde bakan, bakan yardımcısı, kurum genel müdürü ve üst düzey bürokratları yerlerinde ziyaret ederek birlikte ilimiz ve ilçelerinin ihtiyaçlarını ilettik, dertlerini istedik, destekler gördük, destekler aldık. Bu şekilde Kütahya Milletvekilleri olarak görüldü ki, hem vatandaşlarımız hem de ilimiz kazançlı çıkmış, kazançlı çıkmaya da devam edecektir.”

SİMAV’A 5 YOLDAN GELİNİYOR, 5 YOLDAN ÇIKILIYOR..

Simav’ın coğrafi konum açısından sadece Kütahya’nın değil Ege bölgesinin coğrafi konum ve karayolu ağı konusunda en çilekeş ilçesi olduğuna dikkat çekerek açıklamalarını sürdüren Av. Biçer, “Simav-Abide, Simav-Selendi, Simav-Dağardı, Simav-Hisarcık ve Simav-Sındırgı yollarının Simav’ın dışa açılan öne çıkan yolları. Bu yolların en önemlisi de Simav’ı Kütahya, Uşak güzergâhlarına ulaştıran Simav-Abide yoludur. Bu yolda önemli bir yapım çalışması devam etmekte ve tamamlanan bölümler yaklaşık 1 ay içinde trafiğe açılarak sürücüler biraz rahatlatılacaktır. Bunun yanı sıra Simav-Sındırgı yolunun dışındaki yollarımızın tamamında çalışmalar devam etmekte Simav-Sındırgı yolu Hükümetin yatırım programında yer almakla birlikte bu yolun yapımına dair ihale olmadığı için çalışma yoktur. Simav’ın diğer yolları için alternatif yollar olmakla birlikte Simav-Abide yolunun bitirilmesi önemlidir. Simav halkı; bu yolla ilgili serzeniş ve eleştirilerde bulunmakta haklıdır.” ifadesinde bulundu.

EYNAL KÖPRÜSÜ..

Simav halkının yapımını beklediği yol ve köprülerin olduğunu, Simav Galericiler Sitesi noktasındaki kavşak çalışması ile yeni Eynal Köprüsü yapımı konusunda da bilgi veren Biçer; “Emet’ten başlayıp Hisarcık-Gölcük-Eynal-Simav güzergâhında yapımı devam eden Eynal Köprüsü ile Galericiler Sitesi kavşağı bölümündeki çalışmalar devam ediyor. İki taraf açıklığının tam 42 metre uzunluğunda olduğu Eynal Köprüsü için kirişler özel imalat olarak yapımı devam etmekte, tamamlandığında köprü ayaklarına monte edilip köprü korkuluklarıyla birlikte tamamlanacak ve hemen ardından da Galericiler Sitesi önündeki kavşak çalışmasına geçilecektir. Bu çalışma da Simav için öncelikli çalışmalarımızdan biridir” dedi.

HASTANE VE DOKTORLAR..

Simav Devlet Hastanesiyle ilgili olarak kamuoyunda çeşitli eleştirilerin olduğuna, doktor eksiklikleri bulunduğuna dair konuşmaların olduğunun kendisine iletildiğini, hastanede en önemli uzman doktor eksikliğinin radyoloji alanında olduğunu savunan Milletvekili Biçer; bir sağlık kuruluşunun olmazsa olmazları arasında bulunan; Kardiyoloji, Kadın doğum, Göz sağlığı ve hastalıkları, Ortopedi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, nöroloji hatta genel cerrahi ve dahiliye alanlarında ihtiyaç pek olmamakla birlikte radyoloji eksikliğinin Türkiye’nin sorunu olduğunu, bu dalda çok az mezuniyet olduğundan mecburi hizmet kurasında bu nedenle doktor sayısının da yetersiz olduğunu savundu. Radyoloji eksikliğinin giderilmesi için takipte bulunduğunu açıkladı.

Simav’a gelen uzman doktorların Sağlık Bakanlığının açtığı kadrolara mecburi hizmet kurası ile geldiğini, 500-600 günlük sürelerini dolduranların ya başka şehirlere ya da özel hastanelere geçiş yaptığını anlatarak bu konuda sözlerini sürdüren Biçer, “Bilindiği gibi Simavlı doktorlarımız da Türkiye’nin çeşitli illerindeki hastanelerde görev yapmaktadır. Bir Simavlı olarak onlardan bazılarının Simav’a gelerek görevlerini yapmaları, halkımıza sağlık hizmeti sunmaları benim en önemli hayallerimden birisidir” dedi.

SİMAV ORGANİZE SERA BÖLGESİ..

Simav’ın kurutulmuş göl arazisi içinde tarım ve hayvancılık yapılamayan, belirli bir arazi üzerinde Organize Sera Bölgesi kurulması noktasında yatırımcılar için parsel taleplerinde sürenin sonuna gelindiğini, Hükümetin Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı yürüttüğü çalışmanın Türkiye Yüzyılının en önemli yatırımı olacağına dikkat çeken AK Parti Milletvekili Biçer, “Sadece 820 dekar topraksız tarım yapılması planlanan sera alanı için bugüne kadar 1400 dekar çeşitli firma ve yatırımcılar tarafından talep var. Belediye Başkanlığım döneminde çalışmalarına başlanan bu dev proje ve yatırım için talep toplamanın ardından yeni bir yol haritası çizilecek. Bölgeye hitap edecek yeni enerji kuyularıyla R-Enjekte kuyularının açılması, bölgeye yetecek soğuk su kaynaklarının aktarılması, sıcak ve soğuk su hatlarının parseller için döşenmesi, yer altına kanalizasyon, telefon, internet hatları gibi haberleşmenin gereklerinin döşenmesi ve daha birçok yatırım Türkiye’yi dünya ülkeleri arasında öne çıkaracak bir yatırım olarak bölgemizin ve ülkemizin istihdam, üretim merkezi olduğunu gösterecek niteliktedir. Bu nedenle söz konusu Simav OSB’nin altyapı yatırım ihalesi yapıldıktan sonra Tarım ve Orman Bakanımızın da katılımıyla yatırımımıza temel atma töreni ile başlayacağız” açıklamasında bulundu.

SİMAV JEOTERMAL ANAHAT YENİLENDİ..

Başlangıcı 1993 yıllarına dayanan Simav Jeotermalinde aradan geçen 30 yıldan sonra en büyük ihtiyacın ana hat yenilenmesi olduğunu, kendisinin belediye başkanı adayı gösterildiğinde hep öne çıkan jeotermal konusununsorunlarla dolu olduğunu bildiğini hatırlatan Biçer, “Ana hat yenilenmesinde yarını önceden düşünerek, tedbirler alarak çalışmalara başladık. Belediyemiz kaynaklarıyla önce ana hat borularımızı satın alarak bugün yüksek bedeller ödemekten kurtulduğumuz gibi Yeşilova Otogar ısı merkezi bölümünde Karayollarının yol genişletme, emniyet şeridi oluşturma çalışmalarında yolun altında kalacak ana hat bölümlerini ve su hatlarını Karayollarının yatırım programına aldırarak önemli bir ekonomik maliyetten kurtulduk. Kış öncesi bu alanda tamamlanan çalışmalarda jeotermal konut ısıtmada 5-7 derece daha ısı kazanarak abonelerimizi sevindirdik. Belediyemizin 5 yıldır üzerinde durduğu bu çalışmanın günümüz belediye yönetimince de harfiyen uygulanması hizmette devamlılık esasının güzel bir örneğidir. Buna Oto Sanayi Bölgesi, SİMSAN ve Ortak Sanayi Bölgesi yatırımlarına belediyemizin devam eden çabalarını da ekleyebiliriz”dedi.

SANAYİ ALANLARI..

Simav’ın panayır alanı karşısındaki oto sanayi sitesinin yeni yerinde binalarının yapılması için kamulaştırma çalışmalarıyla iş yerleriyle ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini, Simav-Pazarlar ve Şaphane ilçe sanayicilerini bir araya getirecek olan Ayvalı bölgesine planlanan Ortak Sanayi Bölgesinin Sanayi Bakanlığınca gönderilen ekip tarafından yer tespitinin yapıldığını anlatan Biçer, “Sanayi Bakanlığı şimdi söz konusu alanda Ortak Sanayi Bölgesi projesinin yapılabilmesi adına rapor hazırlıyor. Dahasonra alan tahsisi yapılıp kamulaştırma işlemine geçilecek. Bu işlerin de gerçekleşmesi için AK Parti Kütahya Milletvekilleri olarak takipteyiz” ifadesinde bulundu.

BEŞ YIL SONRAMIZDA ÇOK İLERİDE OLACAĞIZ..

Organize Sera Bölgesi, Oto Sanayi Sitesi, Ortak Sanayi Bölgesi, Simav’ı dışa bağlayan yolların yapımı, örnek bir şehirleşme, tarım ve hayvancılık alanında gelişme, üniversite eğitiminde yeni bölümler ve artan öğrenci sayısı, termal turizmde beklenen yatırımlara kavuşma adına gelecek 5 yılın çok önemli olduğuna dikkat çekerek sözlerinin sonuna gelen Av. Biçer, “Bunların gerçekleşmesi için yerel ve Ankara odaklı yönetimlerin kesintisiz devamından yanayım. Halkımız görecektir ki, Türkiye Yüzyılı Simav’ın gelişiminde en önemli faktör olacaktır” dedi.