Menü Kapat

YAPARSA MURAT GÜNTAŞ YAPAR!

“Kuşu Köy Olmasın” platformunun ülkemize ve dünyaya tanıttığı, top yekûn verilen hukuk mücadelesiyle kaybettiği beldeliğini geri alan Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu Beldesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkanı Adayı gösterilen Murat Güntaş, seçim çalışmalarına hızlı başladı.

Simav’a 20 kilometre uzaklıktaki ilçenin 6.beldesi Kuşu’da MHP’den Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan iş insanı ve sıhhi tesisat ustası Murat Güntaş, Kuşu halkının desteği ile belediye başkanlığını kazandığında yapacağı projelerden söz ederken bir bakıma akademik eğitim başarılarının eskisi gibi olmamasından, işsizlik nedeniyle Kuşu dışına yaşanan göçlere varıncaya kadar bir dizi eksikliğe dikkat çekti.

GÜNTAŞ’TAN ‘MEMLEKET’ TARİFİ..

Gazetemize yaptığı açıklamalarında memleket tarifi yaparak Kuşu’nun önemine dikkat çeken MHP Kuşu Belediye Başkanı Adayı Murat Güntaş, “Doğup büyüdüğün yerdir memleket. Hep içinin aktığı, gönül bağının kopmadığı, bütün güzelliklerin orada olmasını istediğin, yurt, yuva ve sonunda da kabirdir memleket” diyerek sözlerine başladı.

KUŞULULAR DERNEK BAŞKANI..

1976’da Kuşu Kasabasında doğup büyüdüğünü, çocukluğunu beldesinde yaşadığını, ilk eğitimini, ilk karnesini orada alırken yaşadığı acı ve tatlı hatıralarla Kuşu’da büyüyüp kişilik ve karakterini Kuşu’da kazandığını ifade eden Güntaş; “Hem eğitim hem de mesleğimi günümüz Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Sıhhi Tesisat ve Isıtma Sistemleri alanını okuyup aldım. Eğitimimi Türkiye çapınca Mesleki Beceri Yarışmasında birincilik elde ederek tamamladım.1999 yılından beri zanaatkârı olduğum mesleğimi esnaflık yaparak sürdürmekteyim. Yaklaşık 10 yıldır Simav Kuşulular Dernek Başkanı olarak da beldemizi çalışma arkadaşlarımla birlikte etmekteyim” dedi.

NEDEN ADAY OLDUM?..

Güntaş şöyle devam etti; “2012 yılında çıkan kanun ile nüfusu 2000’in altına düştüğü için Köy statüsüne dönen beldemizin, demokratik yollar ile hakkını aramak ve Kuşu halkının birlikte hareket edebileceği, bir avuç inanmış insan ile KUŞU KÖY OLMASIN platformunu kurduk. Bu vesile ile bizler gibi Kuşu’ya gönül vermiş, inanmış ve destek olmuş her bir Kuşulu’dan Allah razı olsun. Kuşu sevdamız, Kuşu ve Kuşulu’ya hizmet etme aşkımız bizi 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Kuşu Belediye Başkanı adayı yaptı ve demokrasi anlayışına sonuna kadar güvendiğim Kuşu halkı teveccühünü bizden yana kullanmadı. Yine de saygım sonsuzdur. Bunun yanı sıra Kuşu halkı için demokrasi ve başarı olmazsa olmazıdır. Geçen 5 yıl içerisinde ben ve kıymetli Kuşu halkı, yerel yönetimde arzulanan başarı ve hizmeti göremediği için, ‘yaparsa Murat GÜNTAŞ yapar’ dedikleri için ve gönül sevdamıza sahip çıkmak için, genç, dinamik, azimli ve Kuşu’yu Kuşu’dan yönetecek bir kadro ile yeniden 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kuşu Belediye Başkan Adayı oldum.”

KUŞU’YU AKADEMİSYENLERLE KUŞU’YU YÖNETMEK..

Kuşu’nun coğrafyası ile zor bir yer, bununla birlikte demokratik yapısı, zeki ve başarılı topluluğu ile ilçesinde, bulunduğu bölgesinde hep en ön sıralarda olduğuna da dikkat çeken Güntaş; “7 den 70’e, genci-yaşlısı, kadını-erkeği, dışarıda bulunan iş, siyaset insanları ile ve en kıymetlilerimiz Kuşu’yu tüm Türkiye de başarılarıyla temsil eden akademisyenlerimizle birlikte yöneteceğimizin sözünü vermek istiyorum.

Kuşulu her zaman kendi kendine yetmiş, bölgemize ve Türkiye’ye hizmet etmiş bir topluluktur. Biz bunu halkımızla, Akademisyen, iş ve siyaset insanlarımızla ve inanmış ekibimizle daha ileriye daha güzel yaşanabilir bir Kuşu inşa etmek için canla başla çalışacağımıza inancımız tamdır” ifadesinde bulundu.

GÖÇ VEREN DEĞİL, GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİREN KUŞU..

Sözlerinin sonunda Kuşu’da yaşayan insanların refahını, huzurunu, mutluluğunu ve umutlarını gözeterek; daha yaşanabilir bir Kuşu’nun mümkün olduğunun altını çizen Güntaş, “İşsizin olmadığı, bakıma muhtaç insanının kalmadığı, eğitim başarılarının eskisi gibi arttığı, özellikle genç nüfusun beldesinde kalarak beldesine sahip çıktığı, göç veren değil, göçü tersine çeviren ve her Kuşulu’nun hayalinde olan eski güçlü Kuşu’yu yeniden inşa edeceğimize ben ekibimle birlikte, halkımızın desteği ile söz veriyorum” diyerek açıklamasını bitirdi.