Menü Kapat

SİMAVDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin ilçe merkezinde aktif olarak varlıklarını sürdüren siyasi partilerin ilçe başkanları ve bunların Belediye Başkan Adaylarıyla ‘Seçim Güvenliği’ başlığı altında bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaymakam Karaloğlu’nun makamında gerçekleşen toplantıda demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olan seçme ve seçilme hakkının vatandaşlar tarafından hoşgörü ortamında kullanılması için gereken tüm tedbirlerin alınmasını ve uygulanmasını isteyen kaymakam Karaloğlu, partilerin ilçe başkanlarından bir takım görevler ve sorumluluklar beklediğini kaydetti.

Özellikle seçimler için belediye başkan adaylarına da çok iş düştüğünü, propaganda sürecinde rakiplerin birbirini açıklamalarıyla kırmaması gerektiğine vurgu yapan Karaloğlu, “Güvenlik güçlerimiz 7/24 bu süreçte olası her olumsuzluğa yasalar çerçevesinde müdahale edecektir. Partilerin ilçe başkanlarının bu süreçte partililerini kontrol altında tutması, yasaların verdiği hak ve yükümlülüklerin demokratik kurullar çerçevesinde yerine getirilmesine en büyük destek olacaktır” dedi.

Toplantıya Simav Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, Milli Eğitim İlçe Müdürü İsmail Güven, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfullah Dağ, Simav merkezdeki belediye başkan adaylarıyla bunların parti yöneticileri katıldı.