Menü Kapat

BÜFETERYA’DA ‘TİRİT’ LEZZETİ

Simav- Demirciköy beldesinin simgesi haline gelen Büfeterya, ‘Askıda Tost’, ‘Kitap özeti getir, tostu götür’ gibi aperatif yiyecek kampanyalarına şimdi de Türk mutfağının en köklü ve unutulmaz yemeklerinden ‘Kuru Fasulye Tiridi’ni kattı.

Simav ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Demirciköy’de Cumhuriyet Meydanında Ayşe-Hakkı Arslan çifti, Büfeterya olarak ünlenen iş yerlerinde patates cipsi, köfte, kokoreç, Köymek, tost, hamburger, tatlı, çay ve kahve gibi sunumlarına şimdi de yörede yetiştirilen kuru fasulyelerden yapılan, ekşi mayalı köy ekmeğinin kuzine ateşinde kızartılarak fasulyenin taneleri ve suyuyla buluşturulan Tirit yemeğini ekledi.

LEZZETİYLE PARMAK ISIRTIYOR..

Odun ateşiyle ısınan kuzinenin başında bizzat konuklarına kendisi servis yapan Büfeterya’nın gülen yüzü Ayşe Arslan, “Karabiber, nane kurusu, isteğe göre acı pul biber eklediğim, daha sonra zeytinyağı ile karıştırıp üstüne de kızgın tavadan tereyağı gezdirdiğim mutfaklarımızın ata geleneği fasulye tiridi gerçekten büyük ilgi görüyor, lezzetiyle parmak ısırtıyor” dedi.

TOPRAK KAPTAN, KALAYLI BAKIR TABAĞA..

Kuru soğan, turşu, yoğurtlu ezme gibi garnitürler yanında Büfeterya’ya özel tarçınlı sütlaçla konuklarının final yaptığını kaydeden Ayşe Arslan, “Türk mutfağının, evlerimizin değişmeyen ve yaşatılan yemek türü Tirit; toprak kapta odun ateşinden aldığı lezzetini bakır ve kalaylı kaplarda yapılan sunumla bir kez daha lezzet kazanıyor. Çay ve kahve servisi ise Büfeterya’dan” ifadesinde bulundu.