Menü Kapat

AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ BİÇER: “TÜRKİYE YÜZYILI KÜTAHYA YÜZYILI OLACAK”

AK Parti Kütahya Milletvekili ve TBMM başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Adil Biçer, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Meclis oturumunda gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alarak Kütahya’ya yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sözlerimin başında Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeni ocağında meydana gelen toprak kaymasından etkilenen tüm madenciler geçmiş olsun dileklerini sunan, toprak kaymasıyla ilgili olarak devletin tüm imkanlarıyla söz konusu olayla ilgili olarak seferber olduğuna dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Av. Adil Biçer, “Devletimiz sahadadır, dualarımız ise bir an önce madenci kardeşlerimize ulaşmak içindir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi..

KÜTAHYA’YA NELER YAPTIK?..

Muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin  zaman zaman “Kütahya’ya ne yaptınız?” diye sorular yönelttiğini hatta geçtiğimiz hafta eski CHP, yeni Saadet Partisi milletvekili Sn. Ali Fazıl Kasap gerçeği yansıtmayan birçok şeyi Meclis kürsüsünden söylediğini belirten Biçer, şöyle devam etti:

“Hafızayı beşer nisyan ile maluldür.” derler de doğruymuş. Zira Sayın Kasap ya AK Parti Hükümetlerimiz tarafından Kütahya’mızda yapılanları ya gerçekten görmüyor ya da görmek istemiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde son 21 yılda ülkemize çok büyük yatırımlar yapıldı, hatta “Yapılmaz.” denilen veya hayal olan icraatlar 21 yılda bir bir hayata geçirildi. Zaferin şehri Kütahya’mız AK Parti hükümetlerimiz tarafından ülkemize kazandırılan eser ve hizmet siyasetlerinden ziyadesiyle payını almıştır, almaya da devam etmektedir.

Kahraman ecdadımızın bize emaneti, Kuruluşun, kurtuluşun ve zaferin şehri Kütahya’mızı AK Parti hükümetlerimizle her alanda kalkındırmaya, büyütmeye, geliştirmeye ve inşa etmeye devam ediyoruz.  Son 21 yıldır olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı, Türkiye Yüzyılında da, bugüne kadar yaptıklarımızın üzerine koyarak hedeflerimizi aşacak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha nice hizmet ve proje ile milletimizin huzurunda olacağız. Kadim medeniyetlerin kültürleriyle harmanlanmış bir medeniyet şehri olan Kütahya’mıza Hükümetlerimiz döneminde ulaşımdan eğitime, sağlıktan enerjiye, adaletten güvenliğe, toplu konuttan sosyal yardımlara kadar her alanda 53 milyar liraya yakın yatırım yapılmıştır.”

“YÜZYILIN İŞİNİ 20 YILA SIĞDIRDIK”.

Kütahya ve ilçelerine son 21 yılda gerçekleşen hizmet ve yatırımları da hatırlatan milletvekili Biçer; Adalet alanında 476 Milyon, Aile ve Sosyal Hizmetler alanında 2 Milyar 231 Milyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik alanında 3 Milyar 39 Milyon, Çevre ve Şehircilik alanında 20 Milyar 600 Milyon, Enerji alanında 3 Milyar 651 Milyon, Gençlik ve Spor alanında 4 Milyar 499 Milyon, Kültür ve Turizm alanında 327 Milyon Eğitim alanında 751 Milyon, Sağlık alanında 1 Milyar 545 Milyon, Sanayi ve Teknoloji alanında 751 Milyon, Tarım ve Orman alanında 4 Milyar 383 Milyon, Ulaşım ve Altyapı alanında 10 Milyar 698 Milyon olmak üzere  Kütahya’ya toplam 52 Milyar 956 Milyon Türk Lirası yatırım ve destek sağlandığını anlattı.

SAĞLIK, KARAYOLU, SANAYİ, ORGANİZE SERA ve DOMATESİN BAŞKENTİ

Kütahya Şehir hastanesinin fiziki gerçekleşmesinin tamamlandığını, şu an bina içi haberleşme ve otomasyon sistemi yönünden test çalışmalarına geçilerek devam ettiğini hatırlatan Biçer, “Tavşanlı – Emet, Emet – Hisarcık, Hisarcık – Simav güzergahındaki karayolu çalışmaları tamamlanmış olup, hizmete açılmışlardır. Tavşanlı – Domaniç arasındaki çalışmanın devam ettiği bölüm de çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacaktır. Abide – Simav yolundaki çalışmanın birinci etabının tamamlanmasına çok az kalmış olup, kısa bir süre sonra yol tamamen hizmete açılacaktır. Diğer taraftan benim de seçim bölgem olan Kütahya’nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde yaşadığımız deprem sonrasında 928 kalıcı afet konutunu, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak hak sahiplerine teslim edilmiş, sadece konutlar değil, aynı zamanda yeni yaşam alanları da oluşturulmuş ve Simav’ı yeniden inşa ve ihya edilmiştir. Yine Simav ilçemizde hayata geçireceğimiz toplam büyüklüğü 1.185.000 m² olan Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi için parsel tahsisi başvuruları 15 Ocak itibariyle sona ermiş, söz konusu proje için sera alanının 2 katı başvuru alınmış ve Altyapı proje işi tamamlanan sera alanında en kısa zamanda temel atılması gerçekleştirilecektir. Proje sahasında toplamda 828.502 m² alanda teknolojik seralar kurulacak olup, yaklaşık 69.158 m² alanda ise ihtisas konusuna uygun tarım ve hayvancılıkla ilişkili sera ile entegre olan sanayi parselleri yer almaktadır. TDİOSB alanında 10.000 ila 28.000 m² büyüklüğünde 44 adet sera parseli ve en az 3.400 m² büyüklüğünde 16 adet de sanayi parseli bulunmaktadır. Tarımsal üretimin ve istihdamın artmasına en üst düzeyde katkı sağlayacak olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde titizlikle durduğu bu proje sonrasında Simav İlçemiz Domatesin Başkenti olacaktır.

HİZMET SİYASETİ YAPILDI..

Kendisine verilen sürenin sonunda AK Parti olarak 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yapıldığına da dikkat çeken Biçer; “Ancak, bu süreçte yapılacak daha çok işimizin olduğunun da farkındayız. Bu nedenle, gelecekte de halkımıza hizmetkâr olmanın gururunu yaşadığımız Kütahya’mızı tüm ilçeleriyle birlikte daha yaşanabilir ve daha kalkınmış bir şehir olarak şekillendirmek adına azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı, Kütahya Yüzyılı olacak.” diyerek sözlerini tamamladı.