Menü Kapat

SERA KENT SİMAV, YOZGAT’A ÖRNEK Mİ OLUYOR?

1992’de dönemin belediye başkanı merhum Metin Karakuyu’nun başlattığı jeotermal enerjiyle konut ve sera ısıtılması, günümüzde Simav Eynal Kaplıcaları başta olmak üzere Çitgöl ve Naşa bölgelerinde seracılık sektörünün gelişmesine ve hatta Simav Organize Sera Bölgesinin kapılarının açılmasına neden olurken Simav, jeotermal enerjiye bağlı seracılık alanında şimdi de Yozgat ilinin Yerköy ilçesine örnek oldu.

Simav’da en uzun süre ilçe kaymakamı olarak görev yapan isim olan Türker Çağatay Halim’in Yozgat Vali Yardımcısı olarak bir heyet halinde Simav’a gelerek bölgede sürdürülen seracılık hakkında bilgi aldı.

Heyetin Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’nu makamında ziyaret etmesiyle başlayan ilçe ziyaretinde Kaymakam Karaloğlu; Yozgat Vali Yardımcısı  Türker Çağatay Halim, Yozgat-Yerköy Kaymakamı Muharrem Coşkun, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ve beraberindeki heyete ilçede sürdürülen seracılık faaliyetleri, ürün çeşitliliği ve gelecekte hayata geçip Türkiye’nin önemli projeleri arasında yer alacak olan Simav Organize Sera Bölgesi hakkında sürdürülen çalışmalardan bilgiler aktardı.

Daha sonra Kaymakam Karaloğlu başkanlığında Yozgat Heyeti ile birlikte Eynal ve Çitgöl bölgelerinde sürdürülen seracılık faaliyetleri bazı çiçek ve domates seralarında incelendi. Seracılık faaliyetini sürdüren üreticilerle görüşüldü, domates, salatalık ve çiçek üretiminin ilçe ekonomisine sağladığı ekonomik girdilerden, istihdam kazanımlarından söz edildi.