Menü Kapat

AK PARTİ SİMAV İLÇE BAŞKANI AKBOĞA; “SİMAV’A 300 KİŞİLİK KYK YURDU YAPILIYOR”

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı olarak Simav’da 1 fakülte ve 2 yüksek okulun erkek öğrencilerine hizmet verecek olan KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nun inşaatına başlandığı bildirildi.

YAKLAŞIK 254 MİLYONA MALOLACAK..

Söz konusu yatırımla ilgili olarak gazetemize bilgi veren AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, geçtiğimiz 31 Ocak 2024 tarihinde yapılan ihale sonucunda ilgili yapı firmasının 300 Kişilik Simav KYK Erkek Öğrenci Yurdu inşaatına başlandığını kaydetti.

Muradınlar Mahallesi Dr. İbrahim Naci Eren Caddesi üzerinde inşaatına başlanan yurt binasına ilişkin sözlerini sürdüren başkan Akboğa; “254 Milyon TL’ye mal olması tahmin edilen yatırımı 1 yıl içinde tamamlanmasının ardından hizmete alınması hedefleniyor” dedi.

YUNUS EMRE EVLERİNİN YERİNE YAPILIYOR..

Birçok potansiyeli bünyesinde barındırama özelliği bulunacak ve aynı zamanda bir öğrenci şehri Simav’ın önemli ihtiyaçlarından birisi olan KYK Erkek Öğrenci Yurdunun kazandırılmasında emeği ve girişimi olan isimlere de teşekkür eden Akboğa, “Muradınlar Mahallesi eski Yunus Emre Evlerinin boşaltılan alanına yapımına başlanan 300 kişilik erkek öğrenci yurdunun şehrimize kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, yatırımı ısrarla takip eden AK Parti Kütahya İl Başkanımız Sayın Mustafa Önsay’a, Milletvekillerimiz Sayın Adil Biçer, Sayın İsmail Çağlar Bayırcı ve Sayın Mehmet Demir ile tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.