Menü Kapat

Aksaz köyünde Orköy kredili kura çekimi yapıldı

Simav’a bağlı, ilçe merkezine 22 km uzaklıkta bulunan, tarım ve hayvancılıkta ön planda olan yaklaşık 400 nüfusu bulunan Aksaz Köyünde 2024 yılı ORKÖY Projesi kapsamında verilecek olan traktörlere ilişkin kredi taleplerine kura çekimi yapıldı.

ORKÖY projesi kapsamında Aksaz Köyünde bulunan 3 kişiye ilk taksiti bir yıl sonra başlamak üzere 7 taksitle hibe destekli faizsiz traktör kredisi ve 1 kişiye de ilk taksiti bir yıl sonra başlamak üzere 5 taksitle hibe destekli faizsiz tomruk çekme vinci (Tambur) calaskar kredisi dağıtımı kura çekimi ile gerçekleştirildi.

3 TRAKTÖR VE 1 EKİPMAN

ORKÖY Şube Müdürü Jale Güven, Simav Orman İşletme Müdürü Necmi Topal, ORKÖY Şube Mühendisi Samet Dugan, ORKÖY Şube Katibi İzzet Fidan, Simav Orman İşletme Müdürlüğü ORKÖY Katibi Yusuf Talha Türken ve İsmail Sağlam isimlerinden oluşturulan komisyon tarafından yapılan toplantıda 3 adet traktör ve 1 adet tomruk çekme vinci (Tambur) calaskar kredilerinin kullanmaya hak kazanan vatandaşlar kura ile belli oldu.

YÜZDE 20’Sİ HİBE

Aksaz Köyünde traktör temini için verilecek olan traktör başına 600 bin TL faizsiz kredinin 120 bin TL’sinin hibe olduğu, tomruk çekme vinci (Tambur) calaskar kredisinin ise 140 bin TL olan faizsiz kredinin 28 bin TL’sinin hibe olduğu belirtildi. Üretim mekanizasyon projeleri kapsamında yüzde 20 destekle verilen her iki krediden de faydalanacak kişilerin Mesleki Yeterlilik Belgesi veya Ağaç Kesme Boylama Belgesi olması gerektiğine dikkat çekildi. Her haneden bir kişinin faydalanabileceği ORKÖY faizsiz hibe destekli traktör ve tomruk çekme vinci (Tambur) calaskar kredilerinin diğer şartları ise son bir yılda köyde ikamet etmesi, Kamuda daimi işçi ve memur, esnaf veya icralık durumda olmaması gerektiği belirtildi. Ayrıca köyde bulanan kredi şartlarını sağlayan şehit ailelerine ve gazilere öncelik tanındı. Kredi alacak vatandaşın esnaf, memur, kamuda işçi veya emekli olacak şekilde 2 tane kefil bulması istendi.

 

TRAKTÖRLER VE EKİPMAN ORMAN İŞÇİLİĞİNDE KULLANILACAK

Komisyon tarafından hazırlanan üzerinde rakamların yazdığı kağıtlar, kredilerden faydalanmak isteyen her vatandaşa kura yöntemi ile çektirildi. Aksaz Köyünde ORKÖY projesi kapsamında hibe destekli faizsiz traktör kredisinden faydalanmak isteyen üç kişi kura yöntemiyle belirlendi. Her vatandaşın kendisinin çektiği kura sonucunda Halis Dağdelen, Mehmet Yalçın ve Ali Çelebi isimli vatandaşlar traktör kredisi desteği almaya hak kazandı. Tomruk çekme vinci (Tambur) calaskar kredisine başvuru yapan Alaattin Kurum ve Mehmet Koç isimli vatandaşlar arasından yine kura çekme yöntemiyle Alaattin Kurum isimli vatandaş tomruk çekme vinci (Tambur) calaskar kredisi desteği almaya hak kazandı.