Menü Kapat

İL GENEL’İN SİMAVLI ÜYELERİNE KOMİSYON GÖREVİ

31 Mart Yerel Seçimler sonrasında Kütahya merkez başta olmak üzere tüm Kütahya ilçelerinin kırsal alanlarına yatırım ve hizmet sunan İl Genel Meclisi Üyeleri yeniden belirlendi.

Yerel seçimlerde çeşitli partilerden toplam 37 İl Genel Meclisi üyelerinin ilçelerin kontenjanlarına göre seçilmesinin ardından Simav İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından mazbatalarını alan 2 AK Parti, 2 de MHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri Kütahya’da yapılan ilk toplantının ardından İl Genel Meclisi encümen ve ihtisas komisyonlarında görev aldılar.

AK Parti’de geçen dönem İl Genel Meclisinde Simav üyesi olarak yer alan Ahmet Şimşek ikinci kez seçildiği İl Genel Meclisinde başkanlığını Kütahya Valisi Musa Işın’ın yaptığı İl Encümeninde seçilmiş üyelerden birisi olurken, AK Parti’de son yapılan seçimle tekrar il genel meclis üyesi seçilen İbrahim Karataş ise İl Genel Meclisi Alt Yapı ve Jeotermal Komisyonunda görev aldı.

Kütahya İl Genel Meclisi’ne son seçimde ilk kez MHP’den Simavlı üye olarak seçilen MHP’li Mahmut Karaduman İl Genel Meclisinin Plan ve Bütçe Komisyonuna seçilirken Simav’ın MHP’li bir başka üyesi Mehmet Söngün de meclisin Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunda görev aldı.

AK Parti’nin Simavlı üyesi Ahmet Şimşek ayrıca Çevre ve Sağlık Komisyonunda da görev aldı.