Menü Kapat

OLASI ORMAN YANGINLARI İÇİN ‘ERKEN UYARI’

Kütahya’nın en önemli orman alanlarına sahip olması yanı sıra Kızılçam ormanlarıyla adını duyuran Simav’da ilçenin Orman İşletme Müdürü Necmi Topal, Türkiye genelinde 1 Haziran günü başlayıp 30 Kasım 2024 tarihinde sona erecek olan Yangın Sezonuna ilişkin uyarılarda bulundu.

Simav’a 22 kilometre uzaktaki yaklaşık 400 nüfuslu Aksaz Köyünde 2024 yılı ORKÖY Projesi kapsamında orman işçilerine verilmesi planlanan traktörlere ilişkin kredi taleplerine kura çekiminin yapıldığı programa katılan Simav Orman İşletme Müdürü Necmi Topal, 7 yangın söndürme aracı, 2’si 7/24 kamera gözlemli 5 yangın gözetleme kulesi ile yangın sezonu öncesinde hazırlıkları hızlandırdıklarını kaydetti.

İLK DUMANDA ALO 112’Yİ ARAYIN..

1 Haziran 2024 cumartesi günü başlayacak olan 2024 yılına ilişkin Yangın Sezonunun 30 Kasım 2024 Cumartesi günü sona ereceğini Aksaz Köylülerine hatırlatan müdür Topal, köy halkını yaklaşan yaz dönemi için çıkabilecek yangınlara karşı uyardı. Topal, vatandaşlara en ufak bir duman görmeleri halinde Orman İşletme Şefliklerinde çalışan personellere haber vermelerini isterken orman içinde görevlendirilen vatandaşların olası yangınlar için dikkatli olmalarını, piknikçilerin ve orman yakınında tarlaları bulunan vatandaşların ateş yakma ve söndürme konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi. Topal, Orman alanları başta olmak üzere her türlü alandan yükselen dumanların derhal ücretsiz ihbar hattı olan Alo 112’yi aranarak bildirilmesinin bir vatandaşlık görevi olduğuna vurgu yaptı.