Menü Kapat

BESİCİLİKTE DESTEKLEMENİN LİDERİ ‘YARENLER ÇİFTLİĞİ’

Kısa Adı TDSYMB olarak bilinen Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği; Buzağı Desteklemeleri ve 3 aylık Çiğ Süt Prim Desteklerinin üretici ve yetiştiricilerin ilgili banka hesaplarına yatırılmaya başlandığını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke hayvancılığının ve süt üretiminin arttırılarak desteklenmesine yönelik sürdürdüğü ÇKS kapsamında beyanda bulunan çiftçi ve üreticilerle ilgili 2023 yılı Birinci Dönem Buzağı Desteklemelerinin dünden itibaren hesaplara yatırarak ödemelerin 10 Mayıs 2024 gününe kadar her gün saat 18.00’den sonra hesaplardan çekilebileceğini duyurdu.

HERGÜN SAAT 18.00’DEN SONRA HESAPLARDAN ÇEKİLEBİLECEK..

Bunun yanı sıra ilgili bakanlık 2023 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan Çiğ Süt Prim Desteklemelerinin de beyanda bulunan ÇKS kapsamındaki üreticilerin dünden itibaren ilgili bankaya paralarının yattığını, söz konusu desteklemelerin de 3 Mayıs 2024 Cuma gününe kadarki günlerde saat 18.00’den sonra hesaplardan çekilebileceğini duyurdu.

YARENLER ÇİFTLİĞİ EN ÖNDE..

Buzağı Desteklemeleri ve 3 aylık Çiğ Süt Prim Desteklerinin kayıt altına alınması, mevzuata uygun denetimlerin yapılmasını sağlayan Simav Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne başvuran çiğ süt üreticisi ve damızlık buza üreticileri arasında Yarenler Çiftliğinin en fazla destek alan adres olduğu öğrenildi.

HEM SÜT HEM BUZAĞI ÜRETİMİ YAPAN ÇAĞDAŞ BİR ÇİFTLİK..

Simav’ın Muradınlar yolu Simav kanalı yanında bulunan ve iş insanı Muradiye Pınar’ın sahibi olduğu Yarenler Çiftliği, ilçe genelinde hayvancılık alanında modern bir işletme olarak öne çıkıyor. Özellikle hijyen açısından hiçbir tavizin verilmediği, otomatik ve modern makinelerin, çağdaş bölümlerin yer aldığı işletme; 2023 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan Çiğ Süt Prim Desteklemelerinden yararlanmak için 231 ton 132 litre süt üretimi ile ilk sırada yer alıyor. Yarenler Çiftliği bunun yanı sıra 2023 yılı Birinci Dönem Buzağı Desteklemeleri kapsamında da toplam 92 buzağı ile bu alanda da ilk sırada yer alıyor.

KADIN İSTİHDAMI ÖN PLANDA..

Kadın işletmecilerinin ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik yurt genelinde sürdürülen program ve girişimlere önemli bir örnek teşkil eden Yarenler Çiftliğinde ayrıca kadınlar da istihdam edilerek onların aile ekonomilerine katkı sağlamasına imkan tanınıyor.