Menü Kapat

AK PARTİ’DE ‘MALÛMUN İLANI’

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin haftalardır merakla beklenen AK Parti’nin Simav ve 6 belde belediyesi için belediye başkan adayı bekleyişi sonucu hiç kimseyi şaşırtmadı. AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından Kütahya ilçe ve beldelerinin AK Parti belediye başkan adaylarının duyurulması sadece ‘malûmun ilanı’ şeklinde gerçekleşirken AK Parti İlçe Başkanlığı Kütahya’da yapılacak olan büyük tanıtım töreni öncesinde partililerine adaylarını coşkulu bir şekilde parti lokalinde tanıttı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, AK Partili Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, AK Parti belde belediye başkanları, partinin yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, partinin diğer ilçe organları, eski ilçe yöneticileri, beldelerin belde başkanları ve partililerin katıldığı tanıtım toplantısının açılış konuşması öncesinde salona giren Belediye Başkanı Fatih Kalay ve yeni belediye başkan adayı Ecz. Ahmet Kulat alkışlarla karşılandılar.

BAŞKAN AKBOĞA, “SİMAV’DA 7’DE 7 YAPACAĞIZ”

Başkan Akboğa yaptığı kısa açılış konuşmasında AK Partinin kurumsal bir parti olduğuna dikkat çekerek seçimlere katılacak adayların belirlenmesinin titizlikle gerçekleştirildiğini, komisyon, parti ilçe yönetim kurulu, İl Başkanlığı, temayüller, anketler, seçmene telefonla ulaşmalar ve sonuçta da genel merkezin vereceği karar seçmenin önüne çıkacak isim oluyor. Simav’da da durum böyle gerçekleşti. Belediye başkanı aday adayları arasında zorlanmış olsak da mutlu bir sona ulaştık” dedi.

Belediye başkanı görevinin kolay bir görev olmadığını, seçilecek başkanın özel hayatını ve ailesini bir kenarda tutup sadece halkı ve şehri için 5 yıl boyunca layıkıyla ve kendisine verilen güvenle yola çıkacağını anlatan Akboğa, “İnşallah, bugünden itibaren yine birlik ve beraberlik içinde başlayacağımız seçim çalışmalarımızla Simav ve 6 beldemizde belediye başkanlıklarını kazanarak 7’de 7 yaparken il genel meclisi seçimleri için de 4’de 4 yapacağız” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI KALAY; “SİMAV, BELDELERİYLE BİRLİKTE ŞAHA KALKACAK”

Belediye Başkan Aday Adayı olarak öne çıkarken AK Parti Genel Merkez kararıyla adaylığını çalışma arkadaşı Ahmet Kulat’a bırakan Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, tanıtım toplantısına katılanlarla tek tek selamlaşarak “İlçe Başkanımızın dediği gibi Simav’da 7 belediye başkanı ile 4 İl Genel Meclis üyesini kazandığımızda yeni bir ilke imza atacağımızdan, Simav’ın beldeleriyle birlikte şaha kalkacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Ahmet Kulat kardeşimin bu görevi layıkıyla yapacağına inanıyorum” dedi.

BAŞKAN ADAYI KULAT; “EN BÜYÜK DESTEKÇİM BİÇER VE KALAY OLACAKTIR”..

Alkışlarla mikrofona davet edilen AK Parti Simav Belediye Başkan Adayı Ecz. Ahmet Kulat, AK Parti ilçe başkanlığı binasını dolduranları selamladı. ‘Bismillahirrahlanirrahim’ dedikten sonra her hayırlı işe bu şekilde başlandığını ifade ederek; “Kardeşlik onurunun, dayanışmanın Simav için güzelliklerini yaşıyorum” diyerek sözlerine başladı.

Başkan Adayı Kulat, şöyle devam etti; “Şehrimize hizmet yolculuğumuzun ilk adımını bu akşam AK Parti Simav İlçe Teşkilatımızda kıymetli teşkilat mensuplarımız ile bir araya gelerek attık. Biliyoruz yolumuz uzun, yükümüz ağır fakat biz böyle bir ve beraber oldukça, kıymetli hemşerilerimiz bizim yanımızda böyle durdukça tüm zorlar kolay olacak. Hazırız, kararlıyız “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı Simav Yüzyılı Olacak” inşallah.” dedi.

15 yıldır AK Parti çatısı altında AK Parti davasına hizmet verdiğini, partisinin belde, ilçe, il ve ülkeye hizmetinde hep üzerine düşeni yaptığını hatırlatan Kulat, “Yeni dönemde inanıyorum ki yine halkımızın desteği ile seçildiğimde Simav’a hizmet yolculuğumuzda en büyük gücüm milletvekilimiz Sayın Adil Biçer ve yanımdaki en büyük desteğim Fatih Kalay Ağabeyim olacaktır. Gazamız mübarek olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BİÇER; “2017 YOLCULUĞUMUZ BİRLİKTE DEVAM EDİYOR”..

Kısa bir selamlama konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’de başlayan İstanbul Belediye Başkanlığı döneminden günümüze halka hizmet yolunda davanın bir ferdi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Biçer, Türkiye’de en büyük güç halktır. AK Parti İktidarlarının ardındaki güç, 15 Temmuz Darbesinin sonlandırılmasının ardındaki güç halktır, halkın iradesidir. 14 Ekim 2017’de AK Parti’ye gönül verenlerle birlikte AK Parti Simav İlçe Başkanı olarak seçildiğim günden bu yana Simav’daki her güzel gerçeğin ardında bu arkadaşlarım var.” dedi.

2017’de kurulan Simav’daki AK Parti kadrosunun bugün aynı şekilde yoluna devam ettiğine dikkat çeken Biçer; “2017 yolculuğumuz Cumhurbaşkanımızın takdiri ile bu kez Simav Belediye Başkanı seçilmemi, 40.belediye başkanı olmamı gerçekleştirirken dava arkadaşlarım yine aynıydı. Daha sonra yine Cumhurbaşkanımızın oluru ile Kütahya Milletvekili seçilmenin onurunu yaşadım. Birlikte yola çıktığım dava arkadaşım Fatih Kalay, belediyemizde hizmet ve yatırımlarda hiçbir kesintiye izin vermeyerek hizmette sürekliliği gösterdi. Bugün yine 14 Ekim 2017’de başlattığımız yürüyüşümüz devam etmekte, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip ve takdirleri, Genel Merkezimizdeki ilgili kurulların değerlendirmeleri neticesinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti Simav Belediye Başkan Adaylığı görevi dava arkadaşımız Eczacı Ahmet Kulat’ındır. Hep birlikte yeni bir yolculuk 2017 yılındaki heyecanla devam edecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

BELDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI..

Programın sonunda Milletvekili Biçer ve AK parti İlçe Başkanı Orhan Akboğa, AK Parti’nin Simav’ın 6 beldesine ilişkin Belediye Başkan Adaylarını tek tek tanıtarak onlara başarı temennisinde bulundular. Simav beldelerinin AK Partili belediye başkan adayları şöyle:

*AK Parti Çitgöl: Çitgöl Belediyesi merhum başkanlarından Ahmet Okumuş’un oğlu ve Çitgöl Belediyesi Fen İşleri Müdürü İlhan Okumuş,

*AK Parti Demirci: Demirciköy’de belediye başkanı görevini sürdüren Cahit Onar, yeni dönemde de tekrar belediye başkanı adayı oldu.

*AK Parti Akdağ: AK Partinin mevcut belediye başkanı Yakup Oran, yine ikinci kez aday gösterildi.

*AK Parti Güney: Güney Belediyesi için Mehmet Albayrak AK Parti’den belediye başkan adayı gösterildi.

*AK Parti Kuşu: Kuşu beldesinde AK Parti’nin mevcut belediye başkanı Feridun Aktay ikinci kez Kuşu Belediye Başkanı Adayı gösterildi.

*AK Parti Naşa: AK Partinin mevcut başkanı İbrahim Yavuz ikinci kez aday gösterildi.