Menü Kapat

PROJE OKULDA MESLEKİ EĞİTİM ELE ALINDI

Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve borsalar Birliği’nin ortaklaşa hayata geçirdiği mesleki eğitime çok önemli katkılar sunan Proje Okullar, ülke kalkınmasına da güç katarken söz konusu proje okulların ilklerinden olan Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Protokol Yürütme Kurulu (PYK) 18. Toplantısını gerçekleştirdi.

Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Toplantı Salonunda gerçekleşen aylık buluşmaya; Simav Ticaret ve Sanayi Odası ve Okulun Proje Yürütme Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, İlçe MEM Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Nevzat İnal, Simav TSO Meclis Başkanı Zafer Dündar, Simav TSO Genel Sekreteri Ömer Özdoğan, Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Akın, Müdür Başyardımcısı İlhan Özdemir ile Teknik İşler Müdür Yardımcısı Mustafa Zafer katıldı.

EĞİTİMİN İLK YARISI ELE ALINDI..

Proje Yürütme Kurulu (PYK) Toplantısında 2023/2024 Eğitim-öğretim Yılı 1. dönemi mesleki eğitim anlamında değerlendirilirken toplantıda Mesleki Eğitimin yeniden ele alınıp güncel olarak değerlendirilmesinin yanında TOBB Mesleki Eğitim Kurulunun MEB Mesleki ve Teknik Eğitin Genel Müdürü Ali Karagöz’e mesleki eğitimin sorunları konulu ziyareti, Sakarya da gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Çalıştayı ve geçen hafta Gediz de il, İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube müdürleri, Simav başta olmak üzere Proje Okulların Okul Müdürleri ve TSO Temsilcilerinin katıldığı Mesleki Eğitim konulu toplantı ele alındı. Ayrıca toplantıda okul olarak mesleki eğitimin kalitesini ve önemini arttırmak adına yapılacak çalışmalar planlandı.

OKULUMDA OLMAKTAN MUTLUYUM..

Toplantıda yer alan PYK üyelerden birisi olan Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven ise toplantı sonunda duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Simav Endüstri Meslek Lisesi günlerinden bugünlere ulaşmasını önemli bulduğunu belirten müdür Güven, “O yıllarda ben de okulumuzun Harita ve Kadastro bölümünde okumuş ve mezun olmuştum. Ne mutlu bana ki şimdi mezun olduğum okuluma yıllar sonra hizmet etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.