Menü Kapat

SİMAV; Çevre katliamı yaşanıyor!

Kütahya’nın Simav ilçe merkezinin neredeyse en güzel noktası konumundaki Şehir Terası’nın da bulunduğu yeşillikleri, mesire alanları ve türbeleriyle ünlü Karşıyaka, adeta çevre katliamıyla yüz yüze kalmış durumda.

YEŞİL ÖRTÜ ÇÖPLERLE KİRLETİLİYOR

Kısa bir süre önce Simav-Demirci güzergâhının ana karayolu kenarında tarım arazilerinin ortasında tespit edilen her türlü çöp ve enkaz atıklarının çevreye kirlettiğine dair haberin üstünden fazla bir zaman geçmeden bu kez Simav’ın en gözde bölgesi Karşıyaka’nın yeşil örtüsünün çöplerle kirletildiği ortaya çıktı.

OLASI YANGINA DAVETİYE

Özellikle Seyir Terası ile Karşıyaka-Cuma mahallesi yönüne giden ve şehre bakan bölümdeki ağaçların altlarında poşet, pet bardak, cam şişe, sigara kutuları, kağıt tabaklar, gazete parçaları, sigara izmaretleri, kutu şişeler hem kirliliğe hem de olası bir yangına neden olabilecek tehdit olarak göze çarpıyor. Çevrecilerin büyük tepki gösterdiği bu kirlilik olayına yetkililerin ve Simav’daki STK’ların dikkat çekmesi gerektiğine vurgu yapılırken gelecek nesillere yaşanır ve temiz bir Simav bırakmanın herkesin görevi olduğuna vurgu yapılıyor.