Menü Kapat

ATATÜRK İÇİN HERKES SAYGI DURUŞUNDA

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletine hediye ettiği Cumhuriyetinde rahmet ve özlemle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk için Simav’daki ilk tören, Hükümet Konağı yanındaki Atatürk Anıtı önünde Kütahya Vali Yardımcısı Burhanettin Yavaşi, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay’ın çelenklerini sunması ile başladı. Simav Cumhuriyet Savcısı Seher Akkoyun, Simav Teknoloji Fakültesi, Simav Meslek Yüksekokulu, Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yöneticileri, Simav’daki siyasi parti temsilcilerinin başkanları, kamu kurum ve STK yöneticileriyle üyelerinin, gazilerle okul müdürleri ve öğrencilerin hep birlikte Ata’nın hayata tam 85 yıl önce gözlerini kapadığı saat 09.05’de 2 dakikalık sirenlerin çalması, bayrakların yarıya inmesi ve Ata’ya saygı duruşunda bulunmalarının ardından Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde ilk tören sona erdi.

KURUM VE KURULUŞLARDA DA ATA’YA SAYGI..

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85.yıldönümünde ve saat tam 09.05’de Simav genelinde sirenlerin 2 dakika süre ile eş zamanlı çalması sırasında ise kamu ve özel sektör kuruluşlarında da bayraklar yarıya indirildi, personellerin ve vatandaşların katılımıyla saygı duruşunda bulunuldu..

İKİNCİ RESMİ PROGRAM..

İkinci resmi anma töreni ise yine bu gün Simav Belediyesi Kültür Merkezinde saat 9,30’dan itibaren başladı. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdür Vekili Adem Bal tarafından yapıldı.

“Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıldönümünde yani; Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, vatanımız ve milletimiz için bıkmadan, usanmadan çalışmak, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bu milleti, Türkiye’mizi dünyanın en güçlü, en müreffeh ülkesi yapmak için gece gündüz çaba sarf etmektir.” diyerek sözlerine başlayan müdür Bal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

ATATÜRK’Ü ANLATMAK UZMANLIK İSTER..

“İki Mustafa Kemal vardır: Biri etten ve kemikten fani Mustafa Kemal, ikinci Mustafa Kemal ise fikirleri ve idealleriyle yaşayan Mustafa Kemal. Mensubu olduğu Türk Milleti’ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun “Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim” sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.

Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk’ü tam olarak anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk’ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk’ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir. Hiçbir kimse bu muzaffer general, bu yılmaz inkılâpçı, bu kahraman insan, bu halkçı lider kadar kendi ulusunun kalbine yakın olamamıştır.”

GENÇLERE VASİYET..

Sözlerinin sonunda öğrencilere ve gençlere de seslenen Bal; “Sevgili Öğrenciler;

Ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, ‘Gençler! Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz’ demiştir. Bize bıraktığı ışık; yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR..

Şiirlerin okunması, ‘Atatürk Belgeseli’nin izlenmesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumları arasında Atatürk konulu yarışmalarda dereceye girenlere Kütahya Vali Yardımcısı Burhanettin Yavaşi, Belediye Başkanı Fatih Kalay ve Cumhuriyet Savcısı Seher Akkoyun tarafından ödüllerinin takdiminden sonra program Atatürk’ün Sevdiği Şarkıların seslendirilmesiyle son buldu.