Menü Kapat

SATRANCIN GELECEĞİ TURNUVADA BULUŞTU

Türkiye Satranç Federasyonu ile Simav Belediyesinin birlikte gerçekleştirdiği ve 2 gün süren Cumhuriyetin 100. Yılı Simav Satranç Şampiyonasına 3 ayrı yaş kategorisinde toplam 72 satranççı kıyasıya mücadele etti.

Simav Belediye Yukarı Düğün Salonunda geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. Yılı Simav Satranç Şampiyonasında Baş Hakem olarak Özkan Şanlı görev alırken Şanlı’ya Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu öğretmenlerinden ve satranç hakemliği de yapan Veysi Genel, Ahmet Sarıdayı ve Abdullah Pamuk eşlik etti.

72 SATRANÇÇI MÜCADELE ETTİ..

Simav ve yakın çevresinden 72 kişinin 3 kategoride katıldığı turnuva sonucunda ilk 3dereceye giren isimler ödüllerini almaya hak kazanırken ilçe dışından sadece Muhammet Ege Yıldız adlı bir öğrenci konuk olarak katıldı.

Simav Belediye Başkanlığının turnuvaya örnek bir ev sahipliği sergilemesi turnuva maçları arasında yiyecek ve içecek ikramıyla hem satranç sporcuları hem de onların ailelerinden tam not aldı. Bu konuda gazetemize görüş belirten ve Kütahya il merkezinden Simav’daki turnuvaya katılan Oğuzhan Yıldız, Kütahya dışında bir satranç turnuvası izlediğine dikkat çekerek, “Simav Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen turnuva gerçekten Cumhuriyetin 100.yılına yakışırken müsabaka aralarında ikramların belediye tarafından sağlandığı böyle bir turnuvayı hiç yaşamamıştım. Turnuvaya destek olan her kuruma ve turnuvanın yükünü çeken hakemlere teşekkür ederim” dedi.

HER ÇOCUK SATRANÇLA TANIŞMALI..

Turnuvanın Simav’da gerçekleşmesinde büyük emekleri bulunan isimlerden birisi olan turnuva hakemlerinden Veysi Genel ise gazetemize şu açıklamada bulundu; “Her çocuğu mutlaka satrançla tanıştırmalıyız diye düşünüyorum. Çünkü zamanında satrançla tanışan çocuklar genellikle bunu devam ettirme eğiliminde oluyor. Satrancın kısa vadede bir faydası yokmuş gibi görünür ama uzun vadede gerçekten olağanüstü faydası olduğu belirli bir zamandan sonra anlaşılır. Hayatının her aşamasında satrançla haşır neşir olan kişiler yaşadıkları olaylarda çözüm üretmede başarılı oluyorlar. Yaşadıkları sıkıntılardan bir çıkış yolu bulabiliyorlar. Bu yüzden ne kadar çok çocuğu satranç ile tanıştırırsak gelecekte zihnini kullanabilen, çözüm üretebilen nesiller yetiştirebiliriz. Çocukların konuşmaya başlaması ile satranç eğitimine başlamayı hayata atılacak güzel bir adım olarak görüyorum. Bu bağlamda her ebeveyn başlangıç seviyesinde de olsa satranç öğrenmesi, çocuğuna güzel bir örnek teşkil etmesi açısından çok önemli bir yer tutuyor. Çocuklar ebeveyninden aldığı güzel örnekle belki de dünya şampiyonluğuna uzanan yolculukta ilk adımı atmış olacaktır. İşte bu turnuva da çocukları satrançla buluşturmanın amaçlarından biriydi. Bu süreçte Sayın Kaymakamımız Bünyamin Karaloğlu ve Belediye Başkanımız Fatih Kalay ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bizlere çok yardımları oldu. Hem maddi hem de manevi olarak onları hep yanımızda hissettik. Bu yüzden arkadaşlarım adına ilçe yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

MADALYA VE ÖDÜLLER BAŞKAN KALAY’DAN..

Cumhuriyetin 100. Yılı Simav Satranç Şampiyonası için 3 kategoride yapıldı. 8 yaş altı, 10 yaş altı ve 14 yaş altında toplam 9 madalya ve ödülleri Belediye Başkanı Fatih Kalay tarafından dağıtılırken başkan Kalay katılımcılara, onların ailelerine ve turnuva hakemlerine teşekkür etti. Bu turnuva ayrıca Türkiye Satranç Federasyonu’nun resmi müsabaka değerini de taşımaktaydı. Bu sayede turnuvada yarışan ve başarı gösteren sporcuların lisanslarına başarıları işlenmiş oldu.

İşte Simav’daki satranç turnuvasında kategorilerinden ilk 3’e girerek madalya kazanan satranççılar:

8 Yaş Altı: Yunus Emre Acaroğlu, Sait Talha Yüksek, Ali Çağan Dündar.

10 Yaş Altı: Enes Kamil Acaroğlu, Mehmet Akif Yalçın, Ayşe Yanık.

14 Yaş Altı: Muhammet Ege Yıldız, Ahmet Çavdar, Mümin Bilal Yüksel.