Menü Kapat

ESKİ DOSTLAR ŞEREF KOLEJİNDE BULUŞTU

Simav’ın eğitim ve öğretim hayatının temelinde yer almasıyla bilinen eski adıyla Simav Lisesi’nin ortaokul bölümündeki 1/C sınıfında 1968-1969 döneminde okuyan öğrencilerden yaklaşık 25 öğrenci eşleriyle birlikte 55 yıl sonra Şeref Kolejinde sınıf arkadaşları Şeref Kazcıoğlu’nun sürpriz davetiyle bir araya geldiler.

Simav’ın tanınmış iş insanı, Türk sinemasının ölümsüz ustalarından Yılmaz Güney’in hayatını yazan Tahir Yüksel’in sunumuyla Simav’da ilk kez örnek gösterilecek bir buluşma yaşanırken yarım asrı çoktan geçmiş 1/C sınıfı öğrencileri Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, iş insanı ve eğitim sevdalısı Şeref Kazcıoğlu’nun düzenlediği bir organizasyonda ilçenin tek özel okulu olan Şeref Kolejinde buluştular.

AK SAÇLILARIN BULUŞMASI..

Her birinin saçlarına aklar düşen, kimisi yürümekte, kimisi görmekte hatta işitmekte sorunlar yaşayan, kimisi eşlerini yitirmiş, kimisi ise torunlarına hayat katan dünün çocukları bugünün dedeleri, anneanneleri, babaanneleri sınıf arkadaşları Kazcıoğlu’nun davetiyle soluğu TOKİ bölgesindeki Şeref Kolejinde aldılar. Okul girişinde birlikte okudukları okullarının isminin yer aldığı tabela önünde günün anısına fotograf çekimiyle başlayan buluşmada iş insanı Kazcıoğlu ve eşi Nurhan Kazcıoğlu tüm konuklarını kapıda karşıladı.

BİRBİRLERİNİ ZOR TANIYANLAR DA VARDI..

Davetlilerin gelişlerinin tamamlanmasının ardından okuldaki mini gezinin ardından Toplantı salonunda bu kez okul yöneticileri ve öğretmenleri tarafından karşılanan Simav Lisesinin yaşlı öğrencileri birbirleriyle bir araya gelmenin buruk bir mutluluğunu yaşarken bazılarının birbirini tanımakta zorluk çekmeleri tarifi zor duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

ŞEREF KOLEJİ BİR İHTİYAÇTAN DOĞMUŞTUR..

Şeref Kazcıoğlu’nun Kazcıoğlu Ailesi olarak konuk ettiği ve bu konukseverliğin ev sahipliğini yapan Şeref Koleji Müdürü Hüseyin Cihan, Şeref Kolejinin açılış gayesini ve bu gaye uğruna Kazcıoğlu’nun gösterdiği çabalardan kısaca söz ederek, “Günümüzde okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veren Şeref Koleji, bir okul olmaktan öte Simav’ın görünmeyen okul ihtiyacı sorununun giderilmesi amacıyla kurulmuş ve bugün lise bölümünün de açılmasını beklerken Simav halkıyla sarsılmaz bağlar kurmuştur. Simav’ın önemli meslekler kazandıracak bir özel meslek lisesine de ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Cihan, Simav’ın gelişimi için en önemli faktörlerden birisinin eğitim başarılarının artarak devamına ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak Şeref Koleji olarak 55 yıllık hasretleri bitirme noktasında aldıkları görevden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

GEÇ KALDIK!

Simav Lisesinin eski öğrencilerinden olmakla birlikte özellikle sanayi ve mesleki eğitim alanında her zaman önemli destekleri doğduğu şehre ve insanlarına sunmakla öne çıkan Şeref Kazcıoğlu, aile fertlerini tanıttıktan sonra buluşmanın; eski bir fotoğraftaki kişileri tanımakla başladığını hatırlattı. Buluşmada yer alan eski dostların tek tek kendilerini sınıf numaralarıyla birlikte tanıtmalarıyla başlayan heyecan ve şaşkınlıktan çok ‘geç kaldık’ dercesine birbirleriyle kaynaşan yaşlı mezunlar Kazcıoğlu’nun davetinin önemini alkışlarla vurgularken Kazcıoğlu şöyle konuştu:

BİR ARAYA GELMEMİZ ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK..

“55 yıl sonra yine bir arada olmak inanın önemli bir farkındalık. Akrabanın akrabayı zor gördüğü, kimisinin Simav’da kimisinin dışarıda olduğu, komşunun komşuyu tanımadığı bir zamanda bizler bir arada olabilmeyi geç de olsa başardık. Bundan güzel mutluluk var mı? Kimimiz okudu bir meslek sahibi, kimimiz okuyamadı iş-güç sahibi olduk. Kimisi anne-baba olurken bugün torunlara bakar hale geldik. Hayatımızın bu çağında bu önemli bir farkındalık değil de nedir? Dolayısıyla sadece katılımınızla, şehir içinden, şehir dışından gelerek bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

EĞİTİM-EĞİTİM-EĞİTİM..

İş insanı olarak mesleki eğitime, okumak isteyip de mesleki açıdan ortaokul sonrasında okuyamamanın burukluğuyla eğitim alanlarına önem vermesiyle tanınan, Çırak Öğrenci, Çırak Pansiyonu, Şeref Usta Kendin Yap Atölyesi, üniversite öğrenimine mesleki atölye, güneş enerjisinden verimli elektrik üretimi kontrol santrali gibi eğitimle ilgili birçok alana verdiği hizmetleri, spora verdiği değerle ilgili hatırlatmalarıyla hayatının dolu dolu geçip gittiğine dikkat çeken Kazcıoğlu, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yanı sıra TOBB’de de mesleki eğitim alanında hizmet veren kurul başkanlığı Simav’daki Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi yurt genelinde bulunan 100’den fazla okulun bu kurulun gözetiminde olduğunu hatırlattı. Onursal Başkanı olduğu Kazcıoğlu Endüstriye’in Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Kazcıoğlu, 350 dolayında teknik elemanın ve onlarca çırak öğrencinin yer aldığı otomotiv tesislerinde katma değeri yüksek ürünleri istihdam sağlayarak elde ederken Simav’a da katkı sunduklarını anlattı.

NEDEN SAÇLARIN BEYAZLAMIŞ ARKADAŞ..

Daha sonra Şeref Kolejinin 6/A sınıfı öğrencileri tarafından Simav Lisesi mezunlarına Kazcıoğlu tarafından hazırlanan karanfil ve hediyeler takdim edildi. Ardından okulun Müzik Öğretmeni Talha Eren ve okul orkestrası tarafından adeta Simav Lisesi günlerine nazire edercesine şarkılar seslendirildi. Yaşlı mezunların çocukluk ve gençlik yıllarını hatırlatan şarkılara eşlik ettiği görülürken gözleri yaşaran mezunların’ keşke çocuk kalsaydık’ dercesine bakışları 55 yıl sonrası buluşmada duygusal anlar yaşattı.

Bu arada okulun okul öncesi bölümü öğretmeni Yağmur Özenci’nin öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları büyük bir beğeni görürken günün en önemli bölümüne gelindi. Birbirlerine ‘yıllar ne çabuk geçti?’ sorusunu yöneltirken Talha Eren’in sesinden ‘Eski Dostlar’ şarkısıyla farklı bir aleme dalan mezunlar “Neden Saçların Beyazlaşmış Arkadaş” şarkısıyla da adeta acı bir gerçekle karşı karşıya olduklarını anladılar.

OKUL ANILARI HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ

Şarkıların hüznünün ardından okul anılarının tek tek anlatılması, günün anısına topluca pasta kesilmesinin getirdiği duygusal ortam, mutlu bir yemek ikramına birlikte katılma mutluluğunu peşinde getirdi. Sohbetlerin yemekte de devam etmesi, kişisel anıların biraz kısaltılarak anlatılmasının ardından şaşkınlıkla başlayan buluşma, “Seneye de buluşalım” sözleriyle son buldu. Konuklarını eşi Nuran Kazcıoğlu ile birlikte kapıda karşılayan iş insanı Şeref Kazcıoğlu, aynı şekilde uğurlarken günün en önemli etkinliği 55 yıl sonra gerçekleşen okul arkadaşlığı toplu fotograf çekimi oldu.