Menü Kapat

ATIL KALEMLER ÖĞRENCİLERE DAĞITILDI

ÖSYM tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 2023 yılı YKS sınavlarında Simav’da dağıtılan kalemler, sınav çıkışı adeta geri dönüşüm uygulamasıyla günümüzde ilkokul öğrencilerine dağıtıldı.

Simav Müftülüğü din görevlilerinden ve manevi danışmanlarından birisi olan ilçedeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdunda görevli Emin Dönmez’in 2023 YKS sınavlarında ortaya attığı fikir, günümüzde Çitgöl İlkokulu öğrencilerini sevindirdi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK..

Belki de Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilerek günümüzde hayata geçirilen fikir ile ilgili gazetemize konuşan Manevi Danışman Emin Dönmez, “Söz konusu sınav sonrası kalem ve kalem kutularını atmak, bir yerlere bırakmak, sıcak havada üzerinde taşımamak isteyen üniversite adaylarını kendilerine sınav sırasında verilen kalem ve kutuları sınav sonrası alarak yeniden kullanılması doğrultusunda düşüncemizi hayata geçirdik” dedi.

EMANET STANDIMIZDA TOPLADIK..

Simav’da Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı Simav İbrahim Naci Eren Yerleşkesinin 2023 Haziranında sınav merkezi olduğunu hatırlatan Dönmez, “Sınav günü yerleşkede kontrollerini görevlilere yaptırarak sınavlara giren öğrencilere hizmet verecek bir stant açarak ben ve ilçemizdeki üniversite öğrencileri arasından öne çıkan gönüllü arkadaşlarımızla hizmet verdik. Onların sınava girişlerinde yapılan yoklamada salona alınmayan araç anahtarı, telefon, gözlük ve diğer özel eşyalarını emanetimize alırken içme suyu takdim edip başarılar diliyorduk. Sınav sonucu emanetlerini almaya gelen öğrencilere emanetlerini verirken onlarda sınavda kullandıkları kalemleri ve kalem kutularını yeniden kullanılması amaçlı olarak ilkokul öğrencilerine dağıtılmasına destek oldular.” ifadesinde bulundular.

KALEMLER ÇİTGÖL’DE DAĞITILDI..

Toplanan kalemleri bu kez ilçenin en büyük beldesi Çitgöl’de bulunan Çitgöl İlkokulu öğrencilerine takdim ettiklerini de sözlerine ekleyen Dönmez, “Okul Müdürümüz Ali Uluer; ben ve üniversiteli arkadaşlarımı okula kabul ederek, yaptığımız kalem çalışması için teşekkür etti, öğrencilere dağıtılmasına yardımcı oldu ve nezaket gösterdi. Kendisine kurumum ve gönüllü arkadaşlarım adına teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.