Menü Kapat

ÇİTGÖLLÜ ÖĞRENCİLERDEN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN 10 PROJE

Öğrencilerin bireysel ilgileri doğrultusunda seçtikleri konuları inceleyerek hazırladıkları alt projelerle, bilimsel araştırma süreçlerini yaşayarak öğrendiklerini söz ve materyallerle gösterime sundukları TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarından Simav’daki ilki ilçenin en büyük ve en yakın beldesi Çitgöl’deki ‘Çitgöl Şehit Uzman Çavuş Adil Oruç Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven ve Çitgöl Belediye Başkanı Güray Güner’in onur konuğu olduğu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin, birçok okul müdürünün ve öğretmenlerle öğrencilerin katıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Çitgöl Şehit Uzman Çavuş Adil Oruç Ortaokulunun konferans salonuyla teşhir salonunda açıldı.

Açılış öncesinde yaklaşık 270 kişilik modern konferans salonunda konuklarına hitaben bir konuşma yapan Okul Müdürü Ahmet Baş, önce okulunun adını taşıyan ve 25 Temmuz 1994’de şehit olan Çitgöllü Şehit Uzman Çavuş Adil Oruç’u tanıttı. 5.sınıfta 2 şubede 48, 6.sınıfta 2 şubede 38, 7.sınıfta 3 şubede 53, 8.sınıfta 3 şubede 58 olmak üzere toplam 197 öğrencinin yer aldığı okulunda öğrencilerin akademik başarılarının yanında gerçekleştirilen sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle birlikte onlara yetenek ve kabiliyetlerine uygun olarak gelişimlerine fırsat ve imkan sağlamayı sürdürdüklerini belirtti.

STRATEJİ VE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLÜ OKUL..

Okulda aynı zamanda ROBOTİK ekibinin yapmış olduğu projelerle okula ait bir marka tescil belgesine bağlı “Strateji ve Yenilikçilik” ödülü aldıklarını da hatırlatan müdür Baş, “Ayrıca ‘Çitgöl Akıllı Sera’ projemiz ile birlikte ‘Faydalı Model’ projemizin tesciline başvuru yaptık. 2022-2023 eğitim öğretim yılında bakanlığımızın projesi olan “Çevre Dostu 1000 Okul” projesine başvurumuz kabul edildi. Bugün sergileyeceğimiz TÜBİTAK ile ortak hazırladığımız Bilim Fuarımızda ise toplam 10 adet projemiz bulunmaktadır. Emekleri için tüm öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve velilerimize okulumuza her konuda destek veren Çitgöl Belediye Başkanımız Güray Güner’e, etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran başta Simav İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Güven olmak üzere tüm konuklarımıza teşekkür ederim.” dedi.

BU ETKİNLİKLER YARIŞMA DEĞİL, BİLGİLERİN PAYLAŞIMIDIR..

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven ise katılımcılara yönelik yaptığı konuşmasında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının öğrencilerin öğrendiklerini hayal güçleriyle birleştirerek devlete, millete faydalı buluşların ilk kez sergilenerek duyurulduğu önemli sergiler olduğuna dikkat çekerek TÜBİTAK Bilim Fuarların bir yarışma değil, yarışmadan öte bilimsel bilgilerin hayatla paylaşım olduğunu belirtti.

GÜVEN; SERA BÖLGESİ ÇİTGÖL’E ‘AKILLI SERA’ PROJESİ..

Bu tür etkinliklere danışman öğretmenleriyle birlikte projeleriyle katılırken hem eğlenen hem de başararak mutluluğu yakalayan öğrencilerin bugünkü sergide seralarıyla ünlü Çitgöl’e ‘Akıllı sera’ projelerini sunması bu alanda yatırım yapacaklar için hazır fırsat olduğuna dikkat çeken Güven, “Birileri sizin bu Akıllı Sera projenizden etkilenerek hayata geçirmek isteyecektir mutlaka. Öğrencilerimizi yapmış oldukları projeler için tebrik ediyorum, bu etkinlikte emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” diye konuştu.

SERGİ 2 GÜN AÇIK KALDI..

Konuşmaların ardından okulu tanıtan kısa film gösteriminin ardından kız ve erkek folklor ekiplerinin yöresel halk oyunlarının ardından Proje koordinatörlüğünü öğretmen Sefa Çabuk Armağan’ın yaptığı TÜBİTAK 4006 Bilim Sergisinin açılışı protokol üyelerince yapıldı. Her projede görev alan öğrenciler projelerine ilişkin; proje adı, projenin amacı ve hedefi, proje türü, danışman öğretmenlerin isimlerini, projenin sonucunda elde edilen kazanımları dile getirildiği 10 projeli sergi 2 gün boyunca açık kaldı.