Menü Kapat

FİLİSTİN İÇİN KOLLARI SIVAYANLARA ZİYARETÇİ ÜSTÜNE ZİYARETÇİ

İsrail’in adeta bir soykırıma dönüşen Gazze’ye saldırılarında çoğunluğu çocuk olmak üzere binlerce Filistinli hayatını kaybederken, saldırıların başından günümüze her alanda Filistin’in yanında olan Türkiye’de yardım kampanyaları aralıksız devam ediyor.

Yardım kampanyalarından birisi de Kütahya’nın Simav ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Kış mevsiminin yeni yeni etkisini gösterdiği Filistin topraklarının katil İsrail mağduru çocukları için eşofman ve kışlık montların dikildiği Simav Belediyesi Kültür Merkezindeki Halk Eğitimi Merkezi Dikiş Kursuna ilçe yöneticileri art arda ziyaretler gerçekleştirdi. Bunlardan ilki olan Belediye Başkanı Fatih Kalay, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Akboğa ve partisinin ilçe yönetim kurulundan bazı isimler, 32 kursiyer tarafından Filistinli çocuklar için eşofman ve kaban dikimi hakkında bilgi aldılar.

ATIK KUMAŞLARDAN DİKİYORLAR..

Dikiş Kursu’nun deneyimli öğretmeni Sevim Kabak’ın bilgilendirmede bulunduğu ziyarette, Simav’da faaliyet gösteren bazı tekstil firmaların atık konumuna düşen kumaşlarından yararlanarak eşofman ve kaban dikimini sürdürdüklerini, makara, düğme, fermuar ve bazı ihtiyaçların da duyarlı-hayırsever Simav esnaflarından karşıladıklarını belirtti.

DEPREM ÇOCUKLARI İÇİN DE EŞOFMAN DİKMİŞLERDİ..

6 Şubat 2023 tarihinde dünyanın en büyük felaketi kabul edilen Kahramanmaraş Depremi döneminde de depremzede çocuklar için kışın soğuğunu yenmeleri açısından eşofman takımları dikerek Simav Belediyesi desteğiyle deprem bölgesine gönderdiklerini hatırlatan Kabak, “Bizlere ve kursiyerlerime destek olan Simav Belediye Başkanımız Fatih Kalay’a, çalışma arkadaşlarına, Simav’ın tekstil firmalarına ve esnaflarımıza teşekkür ederiz” dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE TAKDİRLE KARŞILADI..

Halk Eğitimi Merkezinin Dikiş Kursuna günün ikinci ziyaretçisi ise Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, Şube Müdürü Nevzat İnal, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Kaygusuz ve gazeteciler oldu.

ŞİŞME MONT VE KABAN DİKİYORUZ..

Merkezde yapılan çalışmalar hakkında kurs öğretmeni Aysel Kabak yine bilgilendirmede bulunurken, Simav Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen Kültür Merkezindeki bölümün yine belediye destekleriyle kurs merkezi haline getirildiğini hatırlattı. Depremzede çocuklarına diktikleri eşofman takımlarının ardından şimdi de mağdur Filistinli çocuklar için kışlık kaban dikimini sürdürdüklerine dikkat çeken Aysel Kabak, “Şişme mont ve kabanlarımızın kumaşlarını tekstil fabrikalarının atıklarından elde ediyor, atıklara adeta hayat veriyoruz. Bu konuda yılmadan çalışan ve Filistinli çocuklar için çaba harcayan kursiyerlerimden 32 tanesi gündüz 6 saat, 14 tanesi de akşamları 2 saat olmak üzere gönüllü olarak çaba harcıyor. Bizlere destek olanlara, malzeme bağışlayanlara teşekkür ederiz” dedi.

SİZLERİ KUTLUYORUM, AİLE EKONOMİNİZE DE KATKI SAĞLAYABİLİRSİNİZ..

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven ise Filistinli çocuklar için gecesini gündüzüne katan kursiyerleri ayrı ayrı tebrik ederek, “Her biri çağdaş çizgiler içeren, mağazalarda satışa sunulan ürünlerden hiç bir farkı olmayıp fazlası olan ürünleriniz sizlerin daha başka giyim ürünleri de dikerek ekonomiye ve aile bütçelerinize rahatlıkla katkı sağlayabileceğinizin bir göstergesi. Sizleri yürekten kutluyorum” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Dikiş Kursunda gereken ihtiyaçların da tespit edilmesini ve bu konuda  kurumlar arası dayanışma ile ihtiyaçların giderilmesine çaba harcayacaklarını belirten Güven, “Bilindiği gibi Simav’ın birçok yerinde olduğu gibi yurt genelinde de bu tür kurslar ve hepsinin ihtiyaçları var. Ama Simav olarak ihtiyaçları gidermek bizim görevimiz” diyerek ziyaretini günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle tamamladı.