Menü Kapat

YARATICI FİKİRLER SİMAV ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULUNDA

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın yurt genelinde birlikte gerçekleştirdiği Bilim Fuarları’nın Simav ilçe merkezindeki en dikkat çekicisi Simav Özel Eğitim Meslek Okulu’nda gerçekleştirildi. Eğitilebilir, öğretilebilir özelliğinde bulunan öğrencilerin yer aldığı okulda öğrencilerin yaratıcı fikirlerinin birer projeye dönüştüğü, her proje için hazırlanan objelerle ziyaretçilere bilgi aktarıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Sergisi ilçe protokolü tarafından da büyük ilgi gördü.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, Simav Belediye Başkan Vekili Ahmet Sönmez, Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vedat Taşdemir, Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Özge Sakarya Çınkı, Simav Müftüsü Hasan Serçe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, birçok okulun yöneticileri, Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Ahmet Özer ve çalışma arkadaşlarıyla öğrencilerin hazır bulunduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı ise protokol üyelerince yapıldı.

GÜVEN; EĞİTİLEMEYECEK BİREY YOKTUR..

Açılışta kısa bir konuşma yaparak TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının Türkiye’nin 81 ilinde milyonlarca öğrencinin 2013 yılından itibaren devam eden ve bilimsel projelerinin sergilendiği 4006 Bilim Fuarları çerçevesinde bugüne kadar 81 ilimizde öğrencilerin hayallerini ve öğrendiklerini yansıtan bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde etmeyi sürdürdüğünü dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, “Bu kurumumuzda gördüğüm bir gerçek var ki, biz eğitimciler için eğitilmeyecek bilgilendirilmeyecek birey yoktur” dedi.

PROJELER ATIKLARDAN YAPILIYOR..

Her projenin en az 2 öğrenci ve 2 danışman öğretmen tarafından sunumunun yapıldığı, proje objelerinin tamamının hayatın içindeki atıklardan oluşturulduğu bilim sergisinde 2 tane patentli proje de yer alıyor. Projeler arasında en ilgi çekicisi ise; 1853-1890 yılları arasında yaşamış dünyanın ünlü ressamlarından Vincent van Gogh’un  ‘Arles’daki Yatak Odası’ adlı ünlü yağlı boya tablosunun yapılışından tam 133 yıl sonra tamamen atıklardan 2 özel eğitim öğrencisi tarafından 3 boyutlu olarak yapılarak sergide gösterime sunulması oldu.

TOPLAM 7 PROJE..

Proje Koordinatörlüğünü merkezin öğretmenlerinden Sefa Çabuk Armağan’ın yaptığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında ayrıca şu projeler de sergilendi: *Su Hayattır, “Doğal Şeker Kaynaklarını Keşfediyorum-Şekersiz Hayat, *Ahşap Atık Malzemelerin Yeniden Ürüne Dönüştürülmesi, *Bilye Yöntemini Öğrenmek-Pamuk Kuzu Formu, *Kesir Bul-Tak, *Ben Özelim Davulum da Özel..