Menü Kapat

ÖZGÜR FİLİSTİN KERMESİNDEN 700 BİN TL DESTEK

Simav İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve gelirinin Filistin’e gönderileceği Özgür Filistin Kermesine Simav ilçe halkı büyük destek verirken kermes için toplanan tüm gıda ürünlerinin hepsinin satıldığı bildirildi.

İlçe Müftülüğü tarafından kermesin ertesi günü yapılan hesaplamalar sonucunda yaklaşık 700 bin TL Özgür Filistin Kermesinden toplandığı açıklanırken, bugüne kadar ilçede yapılan en geniş katılımlı kermes olması yanı sıra en büyük gelir elde edilen kermes olduğuna dikkat çekildi.

MÜFTÜDEN TEŞEKKÜR,,

Simav Diyanet Gençlik Merkezi önünde (Sebze Pazarının yanında) yapılan ve ayrıca Yukarı Çarşı Pazar yeri alanında ve Nasuhağa Camii önünde de mini stantlar kurularak yapılan satışlarla ilgili olarak gazetecilere bilgi veren Simav müftüsü Hasan Serçe, “Özgür Filistin Kermesimiz beklediğimizden kat kat fazla ilgi gördü. Simav halkımızın yanı sıra çevre ilçelerin halkları da bizi yalnız bırakmadılar. Bize destek olan başta Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay olmak üzere, canla başla çalışan Kur’an Kursu Öğreticilerimize, Din Görevlilerimize, öğrencilerimize, kurum amirleri ve personelleriyle öğretmenlere, öğrencilere, Simav halkıyla çevre ilçe halklarına, kermesimize ekmek, gözleme, kuru bakliyet, aşure, poğaça, tatlılar, tuzlular vb ürünler ve nakdi yardımlarla büyük destek olan hayırseverlerimize ve daha adını sayamadığım tüm isimsiz kahramanlara teşekkür ederim. Toplanan yaklaşık 700 Bin TL en kısa zamanda Filistin’e ulaştırılacak ve yaralara bir nebze merhem olacaktır. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksanın da bulunduğu Filistin bizim için büyük ve vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Rabbim Filistinli kardeşlerimizi mansur ve muzaffer eylesin. Düşmanlarını da kahru perişan eylesin.” dedi.