Menü Kapat

DEDEDEN TORUNA AYNI MARKA, “KARAOĞLANLAR”

Simav’da dededen toruna 4 nesildir gıda sektöründe yer alan ‘Karaoğlanlar’ adlı iş yeri, bir asrı çoktan geçen süreçte özellikle marka tesciline sahip Türk Kahvesi, lokum, şekerleme, baharat, yerli yapım reçellerle 120 yıldır tüketiciyle buluşuyor.

Ramazan öncesi şehrin ünlü caddelerinden biri olan Ağdacılar caddesinde kendilerine ait binada hem üretim hem de satış yapan Karaoğlanlar İşletmesinin sahibi Kadir Kahraman, dedelerinden aldıkları esnaf terbiyesiyle bugünlere geldiklerini açıkladı.

BAKKALLIĞIN OKULU YOK..

Bakkallık ve benzer işlerin okulu olmadığını, hayat mektebinin ise en önemli mektep olarak önemini koruduğunu kaydeden Kahraman, “Dedem rahmetli babama, rahmetli babam bana ben de çocuklarıma mesleğimizi yaşatarak öğretirken onlar da markamızın beşinci kuşağı olacak torunlarıma yavaş yavaş mesleğimizi öğretiyorlar” dedi.

MÜŞTERİ HAKLIDIR..

Mesleğinde babasından ilk öğrendiği kuralın “Müşteri daima haklıdır” özdeyişi olduğunu ve bunu terazinin ağır tarafının her zaman için müşteriden yana olması gerektiği kuralının takip ettiğini ifade eden Kadir Kahraman,

“Birkaç gün sonra mübarek ramazan ayına gireceğiz. Karaoğlanlar Ticaret olarak hazırlıklarımızı yaptık. Özellikle ramazanda en çok ihtiyaç duyulan adımıza tescilli kahvelerimizi hazırlarken, bölgemize ve ramazana özgü gül reçellerimizi ve elbette hurmalarımızı satışlara hazırladık. Kilosu 70 TL’den 500 TL’ye kadar hurma çeşitlerimiz var. En pahalı hurmamızın kilosu 500 TL. Acive adlı bu hurmanın 1 tanesi 8-10 gram gelmekte ve tane bedeli de 4 TL’dir” dedi.

DEDE NASİHATLERİ GELECEĞİMİZİ AYDINLATIYOR..

Simav’da 3 harfli marketlerle mücadeleyi kendilerinin de sürdürdüğünü, en azından şeker, reçel, baharat, hurma, leblebi, marka tescilli kahve ve çeşitli ürünlerle tüketicinin yanında olduklarını sözlerine ekleyen Kahraman, “120 yıllık ticarethanemizde dede ve baba nasihatleri geleceğimize aydınlatan en önemli faktördür” diyerek sözlerini tamamladı.