Menü Kapat

İSTER METREYLE İSTER KİLOYLA

Türkiye’de eskiden manifaturacılarda kumaştan, perdeliklere varıncaya kadar metre metre satışa sunulan her türlü tekstil ürünü, günümüzde isteyene kilo ile isteyene de metre ile parça kumaş satıcılarında vatandaşlarla buluşuyor.

Günümüzde yaşanan ekonomik kriz ve alım güçlükleri vatandaşları çeşitli alternatiflere yöneltirken özellikle tekstil ürünlerinin satışında köklü değişiklikler ve yenilikler yaşanmaya başladı. Zücaciye ve benzeri gereçlerin alımında onlara rakip olarak ‘1 milyoncu’ tabiri ile bilinen geçici satıcılar satış rekorları kırarken, manifaturacılara da alternatif olarak parça kumaş satıcıları ortaya çıktı.

HEM KİLO HEM METRE İLE SATIŞ..

Simav’da haftanın Çarşamba günleri 30 Ağustos Caddesi ve bağlı sokakları ile Tabakhane Camisi önünde başlayan parça kumaş satışı günümüzde ise açılan mağazalarda haftanın her günü yapılmaya başlandı. Bunların en ünlüsü ve çeşit yönüyle en zengini olan ‘Simav Kumaş Pazarı’nda önceleri kilo ile başlayan satışlar günümüzde metre ile de satılmaya başladı.

MÜŞTERİNİN TALEBİ ÖNEMLİ..

Simav Kumaş Pazarı sahibi genç iş insanı Erman Demir, mağazasında tekstil ürünü olarak hemen hemen her çeşidin bulunduğunu söyledi. Mağazasındaki ürünlerin özellikle müşterilerin isteği çerçevesinde satışa hazır hale getirildiğini belirten Demir, “Kilo ile kumaş satışlarımız kumaşın cinsine göre kilosu 70 TL ile 100 TL arasında satışa sunulurken metre ile satışa sunulan kumaşlarda ise fiyatlar 50 ile 200 TY arasında değişiyor” dedi.

İHTİYAÇTAN VARIZ..

Eskiden manifaturacıların yaptığı kumaş satış alanında eşi Şifanur Demir ile birlikte hizmet vermenin tüketicinin ihtiyacından doğduğunu kaydeden Demir, “Kilo ya da metre olarak satışa sunulan kumaşlar aslında müşteriye sunulan bir alternatiftir. Çünkü manifaturacılarda küçük parça, hele hele kilo ile satış neredeyse yok. Ama parça ve kilo ile satışta vatandaş mevcutlar arasından istediğini kilo ile alıyor, isterse büyük parça kumaşları ortadan kestiriyor. Artık eskisi gibi konfeksiyonlardan, mağazalardan yüksek bedellerle elbise ya da genel manada giyecek alamayanlar, ekonomilerine uygun kumaşlarla kendileri için dikip yeni yeni kıyafetler oluşturuyorlar” şeklinde konuştu.

EN ÇOK TALEP EV TERZİLERİNDEN VE HALK EĞİTİMİ KURSİYERLERİNDEN..

Simav’da önemli miktarda ev hanımının evlerinde kendilerine ait dikiş makinelerinin olduğunu, bunun yanında şehir merkezi ve kırsalında birçok yerde Simav Halk Eğitimi Merkezine bağlı Dikiş Kurslarının faaliyet gösterdiğine de dikkat çeken Demir, “Kursiyerlerimizin her istediği ürünler mağazamızda mevcuttur. Makara çeşitlerinden terzilik malzemelerine, fermuarlardan çıt-çıtlara hatta penye kumaşlara baskı uygulamalarına varıncaya kadar her türlü ürünümüz ve hizmetimiz var. Bunların yanı sıra masa, sofra altı koltuk örtülerimiz ve metre ile satışa sunduğumuz kumaş çeşitlerimiz ve en çok talep gören çeşitli şifon kumaşlarımız müşterilerimizin talepleri doğrultusunda mağazamızda satışa sunulmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.