Menü Kapat

FATİH MAHALLESİNİN KADIN MUHTAR ADAYI, “KADININ ELİ DE, SESİ DE HİZMETE HAZIR”

31 Mart yerel seçimlerinde Simav’ın 19 mahallesinden birisi olan Fatih Mahallesine yaklaşık 2-3 ay önce ‘Muhtar Adayı’ olduğunu açıklayan Simav’ın ‘Fatoş Terzi’si Fatma Oral, Fatih mahallesinde yaşayan herkesin hem duyuramadıkları sesi hem de hizmet adına her kapıyı açacak eli olmak istediğini açıkladı.

Gazetemize yaptığı açıklamada kadınların da en az erkekler kadar halka hizmet yolunda başarılı olabileceğini, bunun Türkiye’de çok güzel örneklerinin olduğunu anlatan Simav’ın Kapalı Çarşı girişindeki Fatoş Terzi adıyla bilinen Fatma Oral, “Kabul edilmelidir ki, birçok durumda kadın muhtarlara kapıların adına kadar açıldığı, sözünün dinlendiği, bulunduğu ortama ahenk kattığı gibi karşılıklı saygı unsurlarının ön plana çıktığı bir gerçektir. Bu bakımdan Fatih mahallemizdeki vatandaşlarımız destek olur da muhtar seçilirsem mahallemizin eksikliklerinin ve ihtiyaçlarının giderilmesinde, vatandaşlarımızın kişisel ve özel iş ve önerilerinin yetkililere iletilmesinde, ilçe kaymakamlığı, belediye ve muhtarlar derneği gibi kuruluşlarda sesi olmayı fazlasıyla başaracağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

KADINA GÜVENİN, ÖRNEK GÖSTERİLECEK MUHTARLIK GÖRÜN..

16 yıldır oturduğu Fatih Mahallesinde hemen hemen herkesi tanıdığını ifade ederek sözlerini sürdüren 2 çocuk annesi muhtar adayı Fatma Oral, “Benim de seçmenlerimizle birlikte yaşadığım Fatih Mahallesinin sorunlarını birlikte görüyor, birlikte yaşıyoruz. Herkesin bildiğinin sır olmadığı günümüzde başta bayanlarımızın ve beylerimizin kadının eline ve kadının sesine bir kez güvenmelerini, bana destek olmalarını istiyorum. Fatih Mahallemize ben ve muhtarlık heyetimizde görev almayı kabul eden; Halide Özkan, Ali Ürekli, Fahri Esen, Tahir Özlüer, Mustafa Kaymaz, İsmail Sağcan, Mehmet Çalışkan ve İsmail Dağdelen adlı aza adaylarımızla birlikte örnek bir muhtarlık hizmeti vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” ifadesinde bulundu.

7’DEN 70’E HERKESE HİZMET..

Fatih Mahallesinin bir bölümünde yaşanan ve yaşatılan bütünleşme, Aşure Günleri gibi özel günlerde gerçekleştirilen, dini bayramlarda oluşturulan dayanışmaları tüm Fatih mahallesine yaymayı da amaçladığını kaydeden Oral, “Fatih Mahallesinde yaşayan 7’den 70’e herkes benim için önemlidir. Çünkü ben onlar için hizmet yoluna çıktım, onlarla varım” diyerek sözlerini tamamladı.