Menü Kapat

EN AKILLI İNTERNET, TERMALİN BAŞKENTİ EYNAL’DA

Şu günlerde sömestri tatili nedeniyle doluluk oranlarında yeni bir rekora imza atan İç Ege’nin termal turizm merkezi Simav Eynal Kaplıcalarında kaplıca konuklarından gelen istek ve önerilerin değerlendirilmesiyle Eynal genelinde ‘Yapay Zeka’ uygulamasıyla internet hizmeti sunumu ve Eynal’ın tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Yapay zeka, günlük olarak kullandığımız bir dizi cihaza ve uygulamaya çoktan entegre edildi. Yapay zeka, güvenilir bir sonucu hızlı bir şekilde tahmin edebilir, tercihleri öğrenebilir, sınıflandırmalar yapabilir ve önemli özellikleri belirleyebilir. Basitçe ifade etmek gerekirse, yapay zeka, belirli hedefler için istenen sonuçları üreten bir merkez, kişiye ilgili verileri özel olarak sunan yapay zeka.

BAŞKANDAN YAPAY ZEKÂ TALİMATI..

Bu çerçevede Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, kaplıca konuklarının hızlı internet, Eynal’ın tanıtımına yönelik bilgilere ulaşım konusundaki isteklerinin giderilmesi noktasında Simav Belediyesinin Bilgi İşlem Merkezi Sorumlusu Yüksek Mühendis Süleyman Güçlü’ye verdiği talimatla ‘Yapay Zeka’ uygulamasına bağlı olarak Eynal Kaplıcaları için istenen programın hayata geçirilmesi talimatını verdi.

ÖRNEK BİR PROJE HAYATA GEÇTİ..

Yapılan çalışmayla ilgili olarak bilgi veren başkan Kalay, “Belediyemiz bünyesinde bulunan bilgi işlem birimimizde yazılımlarımız hazırlanmakta, ağlarımız, sistemimiz ve dijital güvenliğimiz sağlanmaktadır. Çevremizde bilgi işlemler içinde tüm sisteme hakim ve dışarıya bağımlı kalmadan çalışan ender bilgi işlemlerden birisine sahibiz. Bu çalışmayı başaran çalışma arkadaşımız Yüksek Mühendis Süleyman Güçlü ve Bilgisayar Teknisyenimiz Halil Karakuyu’ya teşekkür ederim” dedi.

YAPAY ZEKA İLE VERİLER ANALİZ EDİLİYOR..

Başkan Kalay sözlerini şöyle sürdürdü; “Öncelikli hedeflerimizden olan dışarıya bağımlılığı azaltma adına çalışmalarımız içerisinde “Termalin Başkenti” vizyonuyla Eynal Kaplıcaları’mızın üzerinde önemle duruyoruz. Bu çerçevede sürekli geliştirdiğimiz Eynal Kaplıcaları yazılımlarımızı güncelledik. Kullandığımız yeni teknolojiler ile veri analizi, tahminleme, segmentasyon ve kullanıcı davranışlarına yönelik daha derinlemesine analiz yapıyoruz. Yapay zeka (AI) ile büyük miktarda veriyi otomatik olarak analiz edebilir, desenleri tanımlayabilir ve önerilerde bulunabiliniyor. Yenilenen internet sitemizde “Yapay Zeka” desteğiyle analizlere başladık. Bu sayede, sitemizin performansını izleyerek kullanıcı etkileşimlerini değerlendiriyor ve genel olarak dijital varlıkların verimliliğini ölçüyoruz. Yapay Zeka’nın sağladığı destekle Eynal Kaplıcalarımızda, ziyaretçi sayılarından konumlarına, sitemizde geçirdikleri süreye kadar birçok detaylı bilgiyi raporlayarak, ziyaretçilerimizin ilgi alanlarını belirliyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYENİN DİĞER BİRİMLERİ DE YAPAY ZEKA PROGRAMLARINA DAHİL EDİLECEK

Eynal Kaplıcalarında yenilenen internet sitesi ve güncellenen yazılımların avantajlarından da söz eden başkan Kalay, “Bu sayede; Simav ve Eynal Kaplıcaları’nı daha geniş kitlelere tanıtarak, kaplıcamızın çevrimiçi tanıtımını arttırıyor ve bölgeye daha fazla kişinin ilgisini çekmeyi hedefliyoruz. Yapay zeka teknolojilerini belediyemizin diğer birimlerine de daha fazla dahil ederek halkımızın kullanımına sunmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.