Menü Kapat

SADECE SİMAV’IN DEĞİL BÖLGENİN İTFAİYESİ

2014 yılına kadar 21 beldeye sahipken nüfus düşmesi nedeniyle elinde 6 beldesi kalan Simav ilçesinde yükü artan kurumların başında Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geliyor. Özellikle Güzelyurt, Yeniköy ve Kestel bölgelerinde belde ve ona bağlı belediye olmaması Simav Belediye İtfaiye Müdürlüğü’nü “Bölge İtfaiyesi” konumuna getiriyor.

İtfaiye denilince ilk akla gelen yangın konusunda, 1 Ocak 2023 – 31 Aralık 2023 tarihleri arasında Simav İtfaiyesinin Simav merkez 83 köy ve 6 beldeyle bunlara bağlı tarım alanları, besihaneler ve iş yerlerinde meydana gelen olaylarda; toplam 260 olaya, ahşap binalarda 20 ve Bağdadi olarak adlandırılan taş yapılarda da 13 yangın olayı meydana geldiği Simav Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü tarafından bir rapor halinde kamuoyuyla paylaşıldı.

EN ÇOK YANGIN BETONARME BİNALARDA YAŞANMIŞ..

Raporda Yapısal Yangınlar başlığı altındaki verilere bakıldığında en çok yangın olayı 173 yangınla betonarme binalarda yaşanırken İtfaiye Müdürlüğünün yıl içinde yaptığı uyarı anonslarına rağmen betonarme binalarda temizlenmeyen bacalar yüzünden 28, ahşap yapı bacalarında 14 olmak üzere toplam 42 baca yangınına müdahale edilmiş, onu da araç yangını ya da trafik kazası nedeniyle yapılan 24 müdahale izlemiş. Bu alanda konut yangınının yaşandığı binanın yanında ya da yakınında bulunan 11 bina da yangından etkilenirken bölgemizde ayrıca 3 de fabrika yangını söndürülmüş.

İtfaiye Müdürlüğü yaşanan yangınların bazılarını konu başlıkları şeklinde ayrıca dikkat çekerken; yıl içinde bacalardaki kurum ve yağlardan oluşan 14 olaya, elektrik ve elektriksel konulara bağlı 3 yangına, ısı transferlerinden dolayı 12 olaya, kontrollü ateşin yangına dönüşmesi nedeniyle anız yangınları gibi 14 olaya, aşırı enerji yüklenmesinden meydana gelen mahalle aralarındaki 8 trafo patlamasına yıl içinde müdahalede bulunmuş.

ATEŞ SAVAŞÇILARI 7/24 GÖREVDE..

Simav’ın “Ateş Savaşçıları” olarak adlandırılan tüm itfaiye personelleri vatandaşların mal ve can kayıplarının önüne geçmek adına yaralanmalar, dumandan etkilenmeler gibi olumsuzluklar da yaşamışlar.

Örneğin 2023 yılında 2 itfaiye personeli yanma nedeniyle, 4 tanesi de fiziksel yaralanma nedeniyle tedavi görmüş. Söz konusu yangınlarda vatandaşlar itfaiye personellerine destek verirken 12 vatandaş da fiziksel yaralanmalarla karşı karşıya kalmışlar. İtfaiye ekibinin müdahalede bulunduğu trafik kazalarında ise 6 vatandaş hayatını kaybetmiş.

13 YANGINDA SIÇRAMA YAŞANMIŞ..

2023 yılındaki yangınlara ilişkin düzenlenen raporda dikkat çeken bir başka unsur ise yaşanan yangının büyümesine etken konuların başında yangının olay mahallinde bir başka alana sıçramasıyla devam ettiği tespit edilmiş. Bu konuda kayıtlara geçen yangın sayısı ise 13.

21 ATEŞ SAVAŞÇISI 11 ARAÇLA MÜDAHALEDE BULUNUYOR.

Kütahya coğrafyasında en büyük coğrafi alan sorumluluğu bulunan, sorumluluğunun büyüklüğünü 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerin-de de görev alarak gösteren Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde İtfaiye Müdürü Erol Ersoy ile birlikte toplam 21 personel hizmet verirken yangın ve kaza gibi olaylarda 11 araç kullanılıyor.