Menü Kapat

GURBETTEKİ SİMAV DERNEĞİNDEN BAŞKANA KUTLAMA

31 Mart Yerel Seçimlerinde 157 yıllık Simav Belediyesi’ne MHP’den ilçenin ilk kadın belediye başkanı seçilen Yüksek İnş. Müh. Kübra Tekel Aktulun’un gurbette kurulan Simav derneklerinden ilk kutlama ziyaretinde bulunan İstanbul Simavlılar Derneği oldu.

31 Mart yerel Seçimlerinde MHP’nin Kütahya genelinde kazandığı bir çok belediye içinde ‘Bayan İlçe Belediye Başkanı’ olarak öne çıkan Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun’a kısa adı; İstanbul Simavlılar Derneği olarak bilinen İstanbul Simavlılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğinden yönetim ziyareti gerçekleşti.

BAŞKANI KUTLADILAR..

Başkan Aktulun’un makamında gerçekleşen kabul ve kutlamada dernek başkanı Simav’ın turizm sektöründeki başarılı ismi İbrahim Çetinsoy’un tebriklerini ileten Başkan Yardımcısı Galip tutar, Genel Sekreter Celaledtin Abdülkerimoğlu ve diğer bazı yöneticiler başarı dileğinde bulundular.

SİMAV’A LAYIK HİZMETLER..

Simav’da yerel anlamda önemli ve dikkat çeken bir değişimin yaşandığını dile getiren İstanbul Simavlılar Derneği yöneticileri, “157 yıllık bir tarihe sahip Simav Belediyesinde ilk kadın belediye başkanının MHP’den seçilmesi ise ayrı bir önem taşıyor. İnanıyoruz ki, yeni belediye başkanımız Simav’a layık olduğu hizmetleri sunacaktır” dediler.

SİMAV ÇAYININ KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİLER..

Ziyarette son olarak Simav Çayının kirliliğine de dikkat çeken İstanbul’un Simavlıları, “Simav Çayının Eynal kaplıcaları bölgesindeki yün yıkamacıların atık sularıyla kirletilmesi ve bu suyun Kırvadi Ovasının kirletilerek veriminin düşmesine yönelik iddialar var. Bu Simav’ın adına ve bölgede üretilen mahsullerin kalitesine gölge düşürüyor. Bu konuda sizden bir çalışma gerçekleştirmenizi İstanbul Simavlılar Derneği olarak bekliyoruz” ifadesinde bulundular.

GÜNDEMİMİZDE..

Simav Belediye Başkanı Aktulun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, dernek aracılığı ile İstanbul’daki Simavlılara selamlarını sunarak, “Simav Çayının kirliliği konusu gündemimizde. Belediye olarak gereken çalışmaları gerçekleştireceğiz” dedi.