Menü Kapat

YAZ LASTİKLERİNİZİ TAKTINIZ MI?

Kış lastiği kullanımının zorunlu olduğu dönem, kısa bir süre önce 1 Nisan itibarıyla sona ererken bu tarihten itibaren, vatandaşlar yaz aylarına uygun lastiklere geçiş yapmak üzere oto lastikçilere akın etmeyi sürdürüyor.

Simav’ın sanayi sitesindeki lastikçilerde yoğun bir çalışma dönemi Kış Lastiği Zorunluluğunun Sona Ermesiyle Yaz Lastiklerine geçiş nedeniyle devam ediyor.

Hatırlanacağı gibi 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği kullanma zorunluluğunun bitmesi, Simav’da oto lastikçilerde yoğun bir hareketliliğe sebep oldu. Vatandaşlar, güvenli sürüş ve yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekti.

Simav’da sanayi sitesinde bulunan Neşeli Oto Lastik Rot Balans adlı işyerinde babası İsmail Moral ile birlikte çalışan işyeri sahibi Zeki Moral, mevsim geçişleriyle artan yoğunluğa dikkat çekerek, “Mevsimine uygun lastik kullanımı kazaları önler ve araç performansını artırır” dedi.

Mevsimsel değişiklikler, lastik değişim ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Güvenli sürüş, yakıt tasarrufu ve lastik ömrünün uzaması gibi faktörler doğru lastik seçiminin önemini artırıyor. Vatandaşlar, kış lastiklerini çıkarıp, yazlık lastiklere geçiş yaparak, bu değişime ayak uyduruyor.

Zeki Moral’ın belirttiğine göre, “Doğru lastiği takmak her zaman için emniyeti artırır. Dolayısıyla kullanıcıların da lastiklerini kontrol etmeleri, eskiyen lastiklerini değiştirmeleri, yaz mevsimi koşullarında maksimum performansla araçlarını kullanabilmeleri için lastiklerini yaz lastiğiyle değiştirmelerini öneriyoruz. Lastik demek aynı zamanda sigorta demek. Bir aracın maksimum yol tutuşunu sağlayan tek şey lastiktir. Dolayısıyla lastiğe maksimum derecede özen gösterirsek kesinlikle aracımızla ilgili yaz koşullarında bir sorun yaşamayız. Ayrıca her lastik değişiminde mutlaka balans ayarı yaptırmamız gerekiyor” dedi.