Menü Kapat

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÜVEN’DEN SİMAV’IN OKULLARINI TANIMA TURU

Simav’ın yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, sorumluluk bölgesindeki eğitim kurumlarını tanıma ve o kurumlar hakkında bilgi edinme çabalarını aralıksız sürdürüyor.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü hemşerimiz İsmail Güven, 13 Kasım tarihinden resmen başladığı Simav’daki görevine sırasıyla; Simav Bilim ve Sanat Merkezi, Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi, Atatürk İlkokulu, Halk Eğitimi Merkezi, Simav Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu, Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu ve Simav Fen Lisesine bağlı pansiyon öğrencilerine ziyaretlerle başlarken yeni durağı kısa bir süre önce bağlanan doğalgaz ile Simav’ın ilk doğalgazla ısınan Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi ve Raife Kazcıoğlu Çırak Öğrenci Pansiyonu oldu.

GİTTİĞİ HER EĞİTİM KURUMUNU TÜM YÖNLERİYLE TANIYOR..

Gittiği her kurumda genel bilgiler alarak o kurumla ilgili ihtiyaçları da tespit eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Güven’e Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Vekili ve Müdür Yardımcısı Salih Minaz bilgi aktardı. Örgün eğitimde 200 öğrencinin bulunduğunu, Türkiye’deki Mesleki Eğitim Merkezleri içinde 5 yatılı pansiyonu olan merkezler arasında Simav’ın Raife Kazcıoğlu Çırak Öğrenci Pansiyonuyla ilk sıralarda yer aldığını anlatan Minaz, söz konusu pansiyondan günümüzde 26 çırak öğrencinin yararlandığını bildirdi.

MOTOR LABORATUARI-GERİ DÖNÜŞÜM-ÇIRAK ÖĞRENCİ..

Mesleki Eğitim Merkezinin bazı mesleki atölyelere sahip olduğunu, kaynakçılık alanı bünyesinde İsmail Arık adlı öğretmenin gözetiminde endüstriyel atıklardan süs eşyaları yaptıklarını, motor laboratuarı olan tek okul olduklarını, bilgisayarlı makine imalatı alanı ile daha da güçlendiklerini sözlerine ekleyen Minaz, “Simav’ın otomotiv yedek parça üretim alanında şehrin yüzakı olan İsmet Kazcıoğlu fabrikasında 40, Şener Kazcıoğlu fabrikasında da 30 olmak üzere toplam 70 çırak Öğrencimiz var. Ayrıca Yiyecek-İçecek, Kaynakçılık, Saç Bakım ve Güzellik Eğitimi alanlarında öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürüyor. Genel olarak 34 meslek alanında, 184 farklı dalda usta öğretici belgesi olan her iş yerine isteğe bağlı olarak çırak öğrenci verebiliyoruz” açıklamasında bulundu.