Menü Kapat

KAYMAKAM KARALOĞLU ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTARDA BULUŞTU: “SİZLERİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”

Simav’da 18 Mart Şehitler Günü 3 ayrı özel anma programıyla geride kalırken Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu Eynal Kaplıcalarında Simav’ın 32 şehit ailesi ile 46 gazi ve ailelerine iftar yemeği düzenleyerek, devletin dün olduğu gibi her zaman şehitlerini rahmet ve şükranla andığını, gazilerini ise onurlandırdığını gösterdi.

Simav Eynal kaplıcaları Firuze salonunda gerçekleşen büyük buluşma, Simav Kaymakamlığı sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirildi.

Kaymakam Bünyamin Karaloğlu’nun şehit aileleri ve gazileri masalarında tek tek ziyaret etmesiyle başlayan buluşmaya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sönmez, Simav Müftüsü Hasan Serçe, Vakıf Müdürü Çetin Balamur ve vakfın mütevelli heyet üyeleriyle vakıf görevlileri katıldı. İftar öncesinde Simav Merkez yeni Cami Din görevlilerinden Mehmet Gümüş tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve akşam ezanı okundu.

İftar yemeği sonrasında kürsüye çıkarak konuklarına yemeğe katıldıkları için teşekkür ederken 18 Mart Şehitler Gününe özel bir konuşma yapan Kaymakam Karaloğlu şu ifadelerde bulundu;

SİZLERİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ..

“Bugün burada aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri ve gazilerimizle beraberiz. Hepinize devlet ve millet olarak şükran ve nimet borçluyuz. Sevgili kardeşlerim; sizler en değerli varlıklarınızı eşinizi, oğlunuzu, kardeşinizi, babanızı bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı yok, bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık da yok. Onların bu kahramanlıkları, bu fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz oldu. Bizler sizler için ne yapsak azdır, ne yapsak sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz.”

BAŞIMIZIN TACISINIZ.. KUSURUMUZ VARSA ÖZÜR DİLERİZ..

Şehit ailelerine ve gazilere olan minnet borcunu da anlatmanın zor olduğunu, ne söylenirse yetersiz kalacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Karaloğlu, “Sizler bizler için her zaman baş tacısınız. Şehitlerimizin emanetleri sizlere ve gazilere sahip çıkabilmek ise bizler için en kutsal görevdir. Tüm kamu kurum ve arkadaşlarım, müdürlerimiz, bizler Şehitlik ve Gazilik ünvanının ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar değerli olduğunun bilinciyle hareket etmek için çalışıyoruz ama bir kusurumuz varsa bile af ola hepinizden özür diliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin ihtiyaçları için, sizlerin sorunlarını gidermek için, sizlerin bu hayatta bize kalan emanetleri olarak hem şehitlerimizin yakınları, hem de gazilerimiz ve yakınları için elimizden ne geliyorsa her türlü katkı ve desteği vermeye her zaman hazır olacağız. Birçok şehit ailelerimizi evlerinde ziyaret ettim, ziyaret edemediklerimi de ziyaret etmeye devam ediyorum. Biliyorum ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi onurlandırmak bizlerin içimizi bir nebze de olsa ferahlatıyor. Bu duygu ve düşünceler ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise sağlıklı bir ömür diliyorum.” diye konuştu.