Menü Kapat

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNE 2200 FİDAN SİMAV’DAN

“11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü” Kütahya’nın Simav İlçesinde geniş katılımlı ve ilçenin çeşitli alanlarında Simav Orman İşletme Müdürü Necmi Topal ve işletme şeflerinin koordinesinde gerçekleşti.

Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkesindeki Cumhuriyetin 100.Yılı Hatıra Ormanında, Çitgöl ve Naşa beldelerinde Pazarlar Orman içi alanında, Çavdır Mahallesi, Kayalıdere Köyü ve birçok alanda eş zamanlı olarak 11.11.2023 Cumartesi Saat: 11.11 startıyla başlatılan Milli Ağaçlandırma Gününde sadece Simav Teknoloji Fakültesi alanında 200 dolayında fıstık çamı toprakla, can suyu ile buluşturuldu.

Orman Genel Müdürlüğünün yurt genelinde gerçekleştirdiği etkinliklere katılanlar bu yıl ilk kez çeşitli hediyelerle onurlandırılırken küçüklere; şapka, kalemlik ve çantalar içinde çam fidanları, büyüklere ise şapka ve ajandalar takdim edildi.

Başta Simav Orman İşletme Müdürü Necmi Topal ve çalışma arkadaşlarının fidan dikimine ilişkin uygulamalı açıklamaları ve ardından etkinliklere katılan üniversite öğrencileri, fidan dikilen bölgenin öğrencileri, KYK yurtlarında barınanlar ile 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu öğrencileri etkinliklerde öne çıkan guruplar oldu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü; ormanları korumak, gelecek nesillere yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanılabilir bırakabilmek için bir farkındalık ve fidanları toprakla buluşturma günü olarak adlandırılırken etkinliklere Simav Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan tüm şeflikler, personelleri bölgelerdeki muhtarlar, Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vedat Taşdemir, Simav Meslek Yüksek-okulu Müdürü Prof. Dr. Alaattin Kaçal, Fakülte sekreteri Ramazan Yaman, Simav Müftüsü Hasan Serçe, Müftülüğe bağlı bazı kurumlarda görev yapan manevi danışmanlar, orman işletme işçileriyle vatandaşlar katıldı.