Menü Kapat

TURGUT AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Simav’ın tek gazetesi Simav’ın Sesi’nin sahibi, sarı basın kartlı gazeteci Mehmet Adil Turgut, avukatlık mesleğini sürdüren kızı Dilay Serra Turgut’u İzmir’in iş insanlarından Telat Eker ile nişanladı.

Gazetemiz sahibi Mehmet Adil Turgut ve Simav’ın emekli öğretmenlerinden Tümay Turgut’un kızı Dilay Serra Turgut’un nişan töreni Simav’ın seçkin mekânlarından Başdeğirmenler Aile Restoranı’nda gerçekleştirildi. Simav’ın düğün ve nişan törenlerinin vazgeçilmez ismi İbrahim Avseven’in renk kattığı, şarkılarıyla, yöresel türküleriyle ve damat tarafının Ordulu olması nedeniyle seslendirdiği Karadeniz türküleriyle müstesna bir gece yaşandı.

Gündüz saatlerinde Turgut Ailesinin Kent Müzesi karşısındaki konutlarında yöresel gelenekler çerçevesinde yapılan ‘Kız İsteme’ programının ardından konuklara şehir turu yaptırılarak Simav’ın tanıtımı gerçekleştirilirken akşam saatlerinde Başdeğirmenler Restoranının doğal güzelliği en çok damat Telat Eker ve yakınlarının dikkatini çekti.

Yemekli ve müzikli Nişan Düğününde alkışlar eşliğinde salona giren Dilay Serra ve Telat çiftinin birlikte dans etmesine Turgut ve Eker Aileleri de eşlik ederken, Nişan yüzüklerinin takılması ve kurdele kesimi İzmirli iş insanı Hasan Kara tarafından gerçekleştirildi.

Simav yöresi şarkı ve türkülerin seslendirildiği, zeybek oyunlarının oynandığı gecede damat tarafının Karadeniz yöresi oyunlarla halaylar çekerek örnekler sunması geceye ayrı bir renk katarken, gecenin sonunda özel şarkı istekleri müzisyen Avseven ve konuklar tarafından tek tek yerine getirildi.

GECE, MARŞLARLA SONA ERDİ..

Avukat Dilay Serra Turgut ile İzmir’in iş insanlarından Telat Eker’in nişan töreni gecenin ilerleyen saatlerinde 10.Yıl Marşı ile İzmir Marşının birlikte ve ayakta seslendirilmesiyle son buldu.