Menü Kapat

ZİRAAT ODASI BAŞKANI BÜTÜNER: EMEKLİ ÇİFTÇİLER İÇİN DE 5 BİN LİRA İKRAMİYE İSTEDİ

Hükümet tarafından önce Cumhuriyet Bayramında sonra da içinde bulunduğumuz kasım ayının 15’inde vereceğini açıkladığı emeklilere yönelik 5 Bin TL ikramiyenin emekli çiftçilere de ödenmesi talebine Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner de katıldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın ardından yurt genelindeki Ziraat Odası şube yöneticilerinin, tarım sektöründe çalışanların büyük çoğunluğunun emekli olduğunu belirterek, emekli çiftçilerin 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemesi gerektiğine vurgu yapmaları Simav’da da yankı buldu. Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, yörede Çiftçi Bağ-Kur’undan önemli sayıda emekli bulunduğunu hatırlatarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

Başkan Bütüner konu ile ilgili olarak şöyle konuştu;

“7464 sayılı Kanun’la, emekli olanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verilmesi hükme bağlanmıştı. Söz konusu düzenlemeye göre, emekli maaşı bağlananlardan herhangi bir iş yerinde veya kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenlerin bu ödemeden yararlanamayacağı ise kamuoyu tarafından tartışıla dursun ülkemizde tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58’dir.  Tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu emeklidir. Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir. Tarım Bağ-Kur ve diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilerin, emekli olduklarında tarım arazilerini ve hayvanlarını satmadıklarını görülmekle birlikte emekli olan çiftçiler genel olarak en düşük emekli maaşıyla ayakta durmaya çalışırken, aynı zamanda arazilerini ekip, işleterek, ek kazanç sağla-maya çalışıyor. Çiftçilerimiz 7464 sayılı Kanun’la verilecek olan 5 bin lirayı almayı bekliyor.” değerlendirmesinde bulundu.