Menü Kapat

ÖREYLER’E İLK DOĞAL GAZ VERİLDİ

Kütahya’nın Simav ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta olan Demirciköy beldesinin mahallesi olan Öreyler’de doğalgaz kullanımı başladı. Hükümetin doğalgaz hatlarına yakın olan ilçelere bağlı beldelerde de doğalgaz kullanımına onay vermesi Simav’da ilk kez Demirciköy’de yaşanmıştı. Bu kez Demirciköy beldesinin mahallesi olan Öreyler’e ilk doğalgaz verildi.

Demirciköy’ün AK Partili Belediye Başkanı Cahit Onar, aday adaylığı döneminde 2019 yerel seçimleri öncesinde söz verdiğimiz gibi doğalgazı beldemize ve mahallelerimize kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Başkan Onar, “Bir söz verdik, doğalgaz beldemize ve mahallelerimize gelecek dedik ve sözümüzü tuttuk. Süreç ağır ağır işledi bugünlere kolay gelinmedi. Bu konuda en büyük emeğe sahip olan AK Parti Kütahya Milletvekilim Adil Biçer’dir. Bu vesile ile başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji Bakanlığımıza, AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer’e, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay’a AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Demirciköy beldesinin mahallesi olan Öreyler mahallesinden Beytullah Çiğdem’in ikamet ettiği eve verilen doğalgaz kullanımı için düzenlenen ateş yakma törenine AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği “Öreyler Doğalgaz İlk Ateş Yakma” töreninde konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, “Arzumuz, isteğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizin her yerine doğalgazı ulaştırmaktır” dedi.

Milletvekili Biçer konuşmasının devamında, “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde söz verdiğimiz gibi beldelerimize ve mahallelerimize doğal gazı ulaştırıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Demirciköy beldemizde ilk doğal gaz aboneliği verildi. Şimdi de Demirciköy beldemizin Öreyler mahallesine seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi ilk abonemize doğalgazımızı ulaştırdık. Bunun için uzun zamandır mücadele veriyorduk. Beldelerle alakalı Enerji Bakanlığımızın programı farklıydı fakat bizler AK Parti Kütahya Milletvekilleri olarak, AK Parti İl Başkanımızla, İlçe Başkanlarımızla ve Belde Belediye Başkanlarımızla el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde beldelerimize doğalgazı ulaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlk etapta Demirciköy Beldemizde bunu başardık. Öreyler mahallemizde ilk doğalgazı aboneliğini Beytullah Çiğdem’in evine vermiş bulunmaktayız. Zaman içinde yaygınlaşarak tüm mahallemize hem mutfakta hem de ısınmada vatandaşlarımızı doğalgazla buluşturacağız. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere doğalgazımızın beldemize ve mahallelerine ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Doğalgaz ilk ateş yakma töreninde Öreyler halkıyla buluşan AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer bir müjde de Öreyler Barajı ile ilgili verdi. Biçer yaptığı konuşmada, “Bizler için önemli olan şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak, sorunlarını çözmektir. Uzun zamandır takibimizde olan Öreyler Barajının devletimizin yatırım programına alındığı müjdesini geçtiğimiz günlerde Kütahya’ya gelen Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’dan aldık. 4 Milyar TL’lik bir bütçeye sahip olan 20 bin dönüm sulama kapasitesine sahip olan Öreyler Barajı Kırvadi Bölgemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Kamu oyunu meşgul eden uzun yıllara dayanan bir sorun haline gelen Öreyler Barajının yatırım programına alınmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Öreyler Barajımız Simav’ımıza, Öreylerimize ve Kırvadi Bölgemize hayırlı olsun” dedi.