Menü Kapat

SEVGİLİLER GÜNÜNE 1 MİLYON 500 BİN ÇİÇEK SİMAV’DAN

İç Ege’nin termal kaynaklarıyla ünlü Kütahya’nın Simav İlçesine bağlı Çitgöl Belde sınırları içindeki sera bölgesinde yılın 4 mevsimi çiçek üretimini başarıyla sürdüren “My Flowers” adlı çiçek firması 14 Şubat günü dünya ülkelerinin eş zamanlı olarak kutlayacağı “Sevgililer Günü” için yetiştirdiği 1 milyon 500 bir çiçeği 10 tırla İstanbul’daki dağıtım firması “Çiçek Sepeti”ne gönderdi.

Çitgöl beldesinin sera bölgesinde büyümeyi sürdüren ve günümüzde 30 dekarın üzerinde çeşitli isimlerde çiçek üretimine devam eden yeni adıyla My Flowers adlı firmanın sahibi yatırımcı iş insanı Nazif Han, Türkiye’nin en büyük çiçek tedarikçisi ve dağıtımcısı Çiçek Sepeti’nden gelen siparişleri bu kez 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlayıp gönderdiklerini ifade etti.

YENİ ADIMIZ ‘MY FLOWERS’..

Genel Müdür Han, “Pembe ve beyaz renklerde Lilyum üretimini sürdürürken ithal tohumlarla Sarı, Pembe, Kırmızı-Beyaz, Sarı-Kırmızı renklerde güllerin, Sarı, Pembe, Açık Sarı, Beyaz gibi renklerde de Gerbera üretimi için yeni adıyla My Flowers olarak her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.

ALICI FİRMA ‘ÇİÇEK SEPETİ’..

My Flowers’in Ziraat Mühendislerinden birisi olan Kadir Furkan Sargın ise bayan personellerin titizlikle cins cins hazırladıkları çiçeklerin tırlara yüklenmesini bizzat yönetirken, “Toplam 10 tırda dünyanın en ünlü çiçeği Orkideler başta olmak üzere gül, Lilyum, Gerbera, Kuzmanya, Barış Çiçeği adı da verilen Spat ve Anttoryum adlı çiçekleri sevklerine uygun araçlarla alıcı firma Çiçek Sepeti’ne gönderdik” dedi.

MY FLOWERS KENDİ FİDELERİNİ KENDİSİ YETİŞTİRECEK..

Türkiye ve alıcı firma adına Avrupa ülkelerine çiçek üretimini sürdürürken Genel Müdür Nazif Han’ın yönetiminde yaklaşık 10 dekar alanda gül fidesi yetiştirerek ithal fide kullanmayı sonlandırmak istediklerini de sözlerine ekleyen firmanın ziraat mühendislerinden Sargın, “Bu 10 dekarlık fide üretim seramızda elde edeceğimiz gül fideleriyle diğer bölümlerimizde siparişler doğrultusunda üretim yapacağız. Yaklaşık 4 yıl boyunca en verimli üretim dönemi bulunan güller yine Türkiye’nin tüm illerine dağıtılacak. Gül fidesi yetiştireceğimiz serada ayrıca talep gören gül cinslerini yetiştirme şansını da bulacağız” ifadesinde bulundu.