Menü Kapat

SİMAV; KAHRAMAN İTFAİYE TEŞKİLATI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekibin ‘Yüzyılın Felaketi’ olarak adlandırılan bir yıl önceki 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde gösterdikleri yararlılık, başarı ve insani hizmetlerinden dolayı ödüllendirildi.

DEPREM ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 1. yıl dönümü dolayısıyla Kütahya Valiliği AFAD Müdürlüğü tarafından Kütahya’da yapılan anma programında Vali Musa Işın’ın yanı sıra Kütahya Milletvekilleri, Kütahya protokol üyeleri ve Kütahya’da misafir edilen depremzedelerle, depremler sırasında hayat kurtarma mücadelesine katılan ekiplerin şefleri ve üyeleri katıldı.

KÜTAHYALI YÖNETİCİLER DE BÖLGEDE GÖREV ALMIŞTI

6 Şubat tarihindeki depremlerde bölgede en büyük yarayı alan Hatay’da dönemin Kütahya Valisi Ali Çelik oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezinde uzun süre görev yapmış, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu da deprem bölgesindeki Adıyaman’ın Tut İlçesine koordinasyon kaymakam olarak görevlendirilmişti.

SİMAV İTFAİYESİ HATAY’DA BAŞARILI ÇALIŞAMLAR YÜRÜTTÜ

Olağanüstü günlerin yaşandığı o süreçte milyonlarca vatandaş televizyon ekranlarından hayat kurtarma çalışmalarını adeta canlı yayınlarla takip ederken, Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı 5 kişilik arama kurtarma ekibi de Hatay’da görev almıştı. Ekip, arama kurtarma çalışmalarında depremin yaşanmasından 96 saat sonra göçük altından 8 yaşındaki Asya Dönmez adlı depremzede kızın kurtarılmasında önemli bir başarı elde etmişti.

BAŞARILI ÇALIŞMALAR İÇİN TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Simav Belediye İtfaiyesinin Hatay’da görev alan kurtarma ekibi başkanı İtfaiye Müdürü Erol Ersoy, İtfaiye Amiri Taner Çetin, İtfaiye erleri Ali Pala, Sefa Keleş ve Kamil Erdoğan, Kütahya Valisi Musa Işın ve Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı’dan Teşekkür Belgesini aldı.