Menü Kapat

SİMAV SAĞLIK HİZMETLERİ MYO YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINDI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı Simav Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokulu, beklendiği gibi Esenevler Mahallesinde kendilerine tahsis edilen Simav Fen Lisesi’nin boşalttığı eğitim bloğuna taşındı.

580 ÖĞRENCİSİ VAR..

Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı olarak ilk kez 2011 yılında kurulan ardından da 2018 yılında Kütahya’nın ikinci üniversitesi olarak kapılarını açan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlanan Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2022-2023 akademik takvim yılına toplam 580 öğrencisiyle birlikte başladı.

Boşaltılan ve Simav Milli Emlak Şefliğinin uhdesinde olup Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na tahsisi yapılan eğitim binasında 5 aydır sürdürülen tadilat çalışmalarında da büyük bir bölüm geride kaldı. Türkiye mozaiğinin oluştuğu, her bölgeden ve neredeyse Türkiye’nin 81 ilinden öğrencilerin eğitim ve öğretim için doldurduğu yüksekokulda Fizyoterapi Programı, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, Yaşlı Bakımı Programı ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı yer alıyor.

Dönem içi Mesleki Uygulamaları için öğrencilerin Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi, Halk Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerinden yararlandığı Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda; 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 1 yüksekokul sekreteri, 23 akademik personelle 8 de idari personel görev yapıyor. Yüksekokulda öğrencilere ve personele öğle yemeği de veriliyor.