Menü Kapat

SİMAV’DA YÜZ YÜZE VAAZ SEMİNERİ

Simav İlçe Müftülüğü, ilkini geçtiğimiz Kasım ayında 15 din görevlisiyle gerçekleştirdiği “Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu”nun ikincisine yine 15 din görevlisiyle başladı. 15 Temmuz Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun konferans salonunda başlayan program 01 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

“Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu”nda Simav Müftüsü Hasan Serçe, Müftülük Vaizi Mustafa Bektaş ve Din Hizmetleri Uzmanı Necati Keleş öğretici olarak görev alıyor.

İkincisi başlatılan kursla ilgili olarak açıklama yapan İlçe Müftüsü Hasan Serçe: “Vaaz kursumuzu ilk grubumuz ile tamamlayıp ikinci grup ile eğitimlere devam ediyoruz. Din Görevlilerimizin kendi camilerinde ve görevlendirildiği yerlerde daha etkili vaaz yapabilmeleri ve vaaz becerilerini geliştirmeleri amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatılan kursları biz de ilçemizde başlattık. Bir çok personelimizi bu kurslara peyderpey dahil edip seminerlerimizden istifade etmesini sağlamayı, başarılı olanlara da belge takdimini planlıyoruz. Kurslarımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” dedi.