Menü Kapat

SİMAV’DAN GAZZE’YE 1150 GIDA PAKETİ

Türkiye ekonomisine önemli katkılar ve kazanımlar sunması yanı sıra kadın istihdamı açısından büyük önem taşıyan kadın kooperatifleri, Türkiye genelinde sosyal dayanışmalar, organik tarım ve ürünlerin elde edilmesinde, kadın elinin değdiği her ürünün markalaşarak değer kazanmasında önemli olduğu Simav’da 2 örnekle bir kez daha ortaya çıktı.

Simav Belediyesinin Zafer Kalkınma Ajansının desteği ile kurduğu yaklaşık 50 ürünü piyasaya süren Kozmetik Sanayi’de engelli kadın istihdamı başarıyla sürdürülürken Türkiye genelinde kurulan kadın kooperatiflerinden birisi olan merkezi Demirci beldesinde bulunan  “S.S. Yeşil Simav Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” de çoğunluğu Simav bölgesinden olan tarımsal ürünleri işleyerek “Bi Baha” etiketiyle yurt içi ve yurt dışına pazarlıyor.

GAZZE’DEKİ SOYKIRIMA DİKKAT ÇEKTİ..

Yeşil Simav Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Müdürü Yunus Erdoğan Ramazan ayının girmesiyle birlikte hem geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerde etkilenen illerin afetzedelerine hem de katil İsrail’in Filistin-Gazze’de sürdürdüğü soykırım nedeniyle binlerce insanın açlık ve sefaletle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

PAKETLENEN HER ÜRÜN YÖREMİZDEN..

Simav’ın Demirciköy beldesinin Çaysimav Mahallesindeki kooperatifin üretim tesisinde kadın çalışanlar tarafından onlarca çeşit gıda maddesinin tüketiciye hazır hale getirildiğini, bu ürünlerden 7 tanesinin tamamen Simav kadınlarınca elde edildiğini söyleyen kooperatif müdürü Erdoğan, “Paketlemesini yaptığımız bakliyat türü ürünlerin tamamı yöremizden toplanmış olup paketlenen diğer ürünler de yöre esnaflarından alınmıştır. Kısacası ürünlerimiz Simav’da üretilmiş, kalanlar da ilçe ekonomisi göz önünde tutularak yerel esnaflardan satın alınmıştır” dedi.

GIDA PAKETLERİNDE HERŞEY VAR..

Dayanışma, yardımlaşma ayı olan mübarek ramazan ayında dar gelirli ve muhtaç ailelere ve Filistin-Gazze’deki savaş mağdurlarına iletilmek için Yeşil Simav Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak bir yardım kampanyası düzenlediklerini açıklayan Erdoğan, Türk Kızılayı’na teslim ederek Mısır’ın Refah kapısından Gazze’ye ulaştırılmasını planladığımız gıda yardımı kolilerimizde adeta yok yok” ifadesinde bulundu.

GÖKSU FOOD EUROPA GİBİ YARDIMDA BULUNACAKLARA KAPIMIZ AÇIKTIR..

Kooperatif yanı sıra Almanya merkezli Göksu Food Europa adlı yardımsever kuruluşun katkılarıyla içeriği 1250 TL’lik ürünlerle dolan 150 adet, içeriği 1950 TL’lik çeşitli ürünlerle dolan 1000 adet gıda kolisinin Gazze’ye ulaştırılması için son hazırlıkları yaptıklarını açıklayan Erdoğan, “Mercimek, Pirinç, Bulgur, Tuz, Elma sirkesi, Köy domatesinden yapılan salça, Zeytin, Zeytinyağı, Kahvaltılık baharat, Ayçiçek yağı, Çiçek balı, Turşu, Üzüm pekmezi, Un, vakumlanmış sucuk, Çay, Mantı, Erişte, Nohut, Kuru Fasulye, Toz şeker ve Tarhana’dan oluşan gıda paketlerimizden deprem bölgelerimizdeki afetzedelere, Gazze’deki savaş mağdurlarına ramazan yardımı olarak destek olmak isteyenlere de Yeşil Simav Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak hizmet vermeye hazırız. Bu konuda da içeriği ve bedelleri ayrı ayrı yardım paketlerimiz vardır. bunları da Türk Kızılayı aracılığı ile ulaştıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.