Menü Kapat

Simav’ın eğitim potansiyelini açıkladı

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, ilçenin eğitim durumu ile ilgili gazetemize bilgiler verdi. 2023– 2024 eğitim ve öğretim yılında ilk ara tatilin geride kaldığını, Simav’ın eğitim ve öğretim açısından okul öncesi eğitim alanından liselere varıncaya kadar önemli bir potansiyeli bulunduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Güven, “Simav’ın Kütahya ilçeleri arasında hem eğitim kurumları hem de eğitim başarılarıyla öne çıktığını herkes biliyor. Müdürlük olarak bizler bu başarıları artırarak sosyal, kültürel, sportif alanlarda da başarıların çoğalmasını, Simav’ın adının her alanda daha fazla duyurulmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

YENİ BİR OKULA İHTİYAÇ VAR

Simav’ın yerleşim planı olarak uzayıp giden bir yapıya sahip olduğunu, şehrin özellikle ilkokul alanında uygun bir alana yeni bir ilkokula ihtiyacı olduğunu belirten Güven,

“Zaman içinde böyle bir okula kavuşarak Atatürk ve Yusuf Koyuncuoğlu ilkokullarının yükünü azaltmak; bu okullara uzak mahallelerden gelen öğrencilerin yararına olacaktır” diye konuştu.