Menü Kapat

SİMAV’IN HIDRELLEZLERİNDE COŞKU YAŞANDI

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve geçmişten geleceğe taşınan Simav’daki hıdrellez etkinlikleri ‘Anneler Günü’ kutlamalarıyla zirve yaptı. Simav’ın Beyce Mahallesinde, Demirci ve Akdağ beldeleriyle Samat Köyünde gerçekleştirilen etkinliklere binlerce vatandaş belediyelerin ücretsiz otobüs seferleriyle katılırken, bu etkinliklere çeşitli şehirlerden hatta yurt dışından gelerek katılanlar da görüldü.

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ile Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun’un birlikte katıldığı Beyce Mahallesinin Yazlık bölümündeki hıdrellez etkinliklerinde satıcılara hayırlı olsun dileklerini sunan ilçenin en yetkili iki ismi, daha sonra Beycespor kermes standını ziyaret ederek müzisyen İbrahim Avseven yönetiminde müzik eşliğinde Halk Oyunları Ekibinin gösterilerini izlediler, çay sohbetinde de vatandaşlarla bir araya geldiler.

DEMİRCİ’DE İKİNCİ HIDRELLEZ..

Demirci beldesinde belediye Başkanı Cahit Onar’ın beldesine bağlı 4 mahalle muhtarının destekleri ve belediye personelleriyle birlikte Şelale Sosyal Tesislerinin bulunduğu alandaki Hıdrellez etkinlikleri ise yine belde ve çevreden, Simav’dan gelen vatandaşlarla doldu. Helva ve pilav ikramının yapıldığı hıdrellez ve anneler günü etkinliklerinde konuşan Belediye Başkanı Cahit Onar, ilkini Öreyler mahallesinde ikincisini ise belde merkezinde yaptıkları hıdrellez ve Anneler Günü kutlamalarının herkesi buluşturan ve kaynaştıran çifte etkinlik haline geldiğini ifade etti. Tüm annelerin gününü kutlayan, onlara çiçekler takdim edip vefat eden anneleri de rahmetle anan başkan Onar, Hıdrellez etkinliklerinin geçmişten geleceğe taşınan toplumsal bir kültür geleneği olduğuna vurgu yaptı.

KAYMAKAM VE BAŞKAN DEMİRCİ BELDESİNDE..

Programda müzik eşliğinde oyunlar oynanıp annelere de kırmızı karanfiller takdim edilirken kaymakam Karaloğlu ve belediye başkanı Aktulun bu kez Demirci Hıdrellezine ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Cahit Onar ile birlikte masalara tek tek ziyaretler yaparak vatandaşların hem anneler gününü hem de hıdrellez etkinliklerini kutlayan kaymakam Karaloğlu ve başkan Aktulun. Burada sergilenen devekuşlarını vatandaşlarla birlikte inceledi. Daha sonra da havuz başında çay sohbetine katıldılar.

AKDAĞ’DA HAYIR YEMEĞİ..

Simav’a 20 kilometre uzaktaki Akdağ beldesinde de Hıdrellez etkinlikleri çerçevesinde Hayır Yemeği etkinliği gerçekleştirildi. Buraya da ziyarette bulunan kaymakam Karaloğlu ve başkan Aktulun, belde belediye başkanı Fethi Özel ile birlikte hayır yemeğine katılarak yapılan duaların yöre ve halkı için kabul olması temennisinde bulundular

YÖRÜK KÖYÜNDE HIDRELLEZ..

Simav’ın Samat Köyünde ise önceden duyurulduğu gibi Samat yaylasında yapılan hıdrellez şenlikleri böl- genin kültürel geleneklerinin yaşatıldığı bir buluşma haline geldi. Simav’dan. Salihli, Turgutlu, Manisa ve İzmir’den gelen vatandaşların da katıldığı şenliklerde yöresel ve otantik kıyafetler giyen kadınların yörük oyunları etkinliğe damga vurdu.