Menü Kapat

SİMAV’IN YÜZÜ, YÜZME SPORUNDA DA GÜLDÜ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Simav Eynal Kaplıcalarında yapılarak hizmete sunduğu Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun ilk yararı Kütahya’da yapılan 12-13 Yaş Yıldızlar Kategorisi Yüzme Yarışmalarında görüldü.

Simav’da okul sporları alanında birçok farklı spor dalında elde edilen şampiyonluklar arasında yüzme sporunda ilk başarının alınması en çok Belediye Başkanı Fatih Kalay’ı sevindirdi.

Yapılan girişimler sonucunda Eynal Kaplıcalarındaki Cami karşısında Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile yapılan yarı olimpik yüzme havuzunun açılışından itibaren düzenlenen yüzme kurslarının aralıksız devam ettiğini gazetemize anlatan Belediye Başkanı Fatih kalay, “Simav Belediyesi Eynal Kaplıcaları Yarı Olimpik Yüzme Havuzu sporcularımızdan Elif Alya Aktaş’ın katıldığı yüzme yarışmasında kendi kulvarında birinci, Kütahya sıralamasında da 7.olması ilçemizin yüzmede kayıt altına alınmış ilk başarısıdır” dedi.

BUGÜNE KADAR 2222 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDİ..

Termal sulu Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun açılmasında yapılan konuşmalarda “Şampiyonlar Simav’dan Yetişecek” şeklinde açıklamaların olduğunu hatırlatarak sözlerini sürdüren başkan Kalay, “Eynal Kaplıcaları Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzu hizmete açtığımızdan bu yana 2222 çocuğumuz yüzme öğrendi. İnşallah Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzdan nice şampiyonlar çıkaracağız. Simav’a ve bizlere bu gururu yaşatan Elif Alya Aktaş kızımızı tebrik ediyor, yüzme eğitiminde büyük emeği olan yüzme hocamız Zülal Dağhan’a ve her zaman kızlarının yanında olan ve eğitimine önem veren kıymetli ailesine teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.